lördag 26 januari 2008

Naken Nuder



Dagens ros går oavkortat till Lekskoleledaren Mona Sahlin som friskt devalverar sin omgivning och stärker Alliansens utsikter för fortsatt uppstramning av den sopstation vid namn Sverige. Som en beundrare av Göran så följer Mona hans gamla taktik, nämligen att omge sig av människor som är dummare än sig själv och på det sättet framstå som bättre. Frågan är bara om det ens är möjligt för Mona. Fast hon har ju faktiskt hela SSU till sitt förfogande så det borde inte vara omöjligt.

Jag har aldrig gillat Nuder - en högfärdig teknokrat utan någon som helst tillstymmelse till kommunikativ förmåga. Trots att han flertalet gånger överbevisats i sak- och detaljfrågor har han bara hånflinande skakat ifrån sig kritiken. Denne Nuder som inledde sin politiska bana inom SSU och genast började mygla med medlemsantalen för att öka de ekonomiska bidragen - inte undra på att han i slutändan tillsattes som finansminister då den socialdemokratiska politiken i grund och botten är en lek med bidragssiffror.

Det anmärkningsvärda i fallet Pär Nuder är inte att Mona Sahlin sparkar honom, utan att han får sparken först tio månader efter att Sahlin har tagit över ledningen av partiet.Opinionssiffrorna är nu sedan länge uppe på gamla gyllene nivåer. Men s-ledningen vet att det inte automatiskt fortsätter så fram till valet, och det finns en oro över att bilden av ett passivt parti är på väg att fastna i människors medvetanden. Att byta från Pär Nuder till Thomas Östros kan verka lika förnyande som att byta ställning i tv-fåtöljen. De är båda två politiska broilers i samma ålder, med långa karriärer i regeringskansliet. Båda räknas till partihögern och anses vara mer skickliga än karismatiska.Men med skiftet får Mona Sahlin en "skuggfinansminister" som har lojaliteten riktad mot henne själv. Därmed garanteras hon en politisk rörelsefrihet med Thomas Östros, som hon inte hade kunnat få med Pär Nuder.

Nåväl, jag vågar ganska odramatiskt lova att fler huvuden kommer att rulla och en inte allt för ovågad gissning är väl att det snart kommer en flirt med förorten. Mona Sahlin har ju ännu inte gjort sken av att vara medevten om att Sverige består av mer än Stockholm och dess satellitkommuner så en rimlig utveckling torde vara att Luciano Astudillo, Nisha Besara, Nalin Pekgul eller Ibrahim Baylan erbjuds en framträdande roll.

enough said - det är ju ändå lördag... återkommer med en liten vinresa ikväll.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Inte så oväntat att det städas upp redan nu i partiet då Mona vill ha folk som hon funkar bra med inför ett val som kommer ganska snart. Har tappat räkningen på alla som har lämnat sina poster sedan alliansen vann och dessa lever gott på skatte pengar som kunde använts till något bättre.

Förhudslös och Ryggradslös sa...

skillnaden är väl att inom alliansen ställs man till svars för sina tillkortakomanden och entledigas - hur var det nu inom socialdemokraterna? ja just det... där blir man partiledare.

Anonym sa...

Socialdemokraterna behöver inte vänta till nästa val. Detta på grund av att den nu sittande regeringen (även kallad "den mest inkompetenta regeringen i Sveriges historia") inom ett år kommer vara misstroendeförklarade.

Förhudslös och Ryggradslös sa...

heikki vesa & tommyjörgen - same same but different...shit. Kristallkuleskrönor direkt från Sveavägen 68 - trovärdigt? nja inte direkt. Underhållande? ja, definitivt.

Anonym sa...

Tack ;)

Förhudslös och Ryggradslös sa...

tommyjörgen: jag tycker om dig också *s*
nåväl, anonyma kommentatorer bemöts med lite tur på denna blogg - beror lite på Papis dagsform, men grundinställningen är ändock att "gärna högt i tak, men våga stå för dina åsikter". I fall likt tommyjörgen - förvisso på sitt sätt anonymt så fötjänar ändå ambitionen en viss respons - kanske inte alltid snäll sådan, men med hjärtat på rätt ställe... till höger.

Anonym sa...

Ett hjärta är alltid rött, ett hjärta har allltid rätt!
Eller hur det nu var han sjöng den gamle porrmodellen Thåström (aka Helmut) :P

http://img162.exs.cx/gal.php?g=ts7s1lr3tb.jpg