torsdag 31 januari 2008

märkbart vidrigt



Jag blir lika illa berörd varje gång - och mitt förakt växer...

Men nu är syndikalisterna (SAC) på krigsstigen igen och agerar självutnämnda åklagare, domare och ordningsmakt - och denna gång i ett fall som inte handlar om kollektivavtal utan om en påstådd svart löneutbetalning. Fokus för detta medborgargardes häxprocess är den lilla indiska restaurangen Karachi i gamla stan.

Mer om denna regelvidriga aktion går att läsa här - och Gärtunas lokala fackklubb...nä, ni behöver inte höra av er denna vecka heller.

11 kommentarer:

M. Ottemark sa...

Ja, helt sjukt att folk längst ner på samhällsstegen engagerar sig i en arbetsmarknadskonflikt som minst sagt berör dem!

Anonym sa...

Haha, herregud. Är en fackförening vidrig som genomför LAGLIGA åtgärder för att tvinga arbetsgivaren att betala utebliven lön till en anställd?
Är det någon som är vidrig så är det arbetsgivaren...

Förhudslös och Ryggradslös sa...

Det är inget fel på engagemang - problemet uppstår när ändamålet för engagemanget är att främja det egna behovet av att stå och spotta på oskyldigt folk i skydd av en konflikt som man inte har, eller vill förstå. Detta specifika fall berör en enskild syndikalist som påstår sig ha fått sin lön utbetald oskattad. Mao. en konflikt som borde dras i en skiljedomstol. Men det är ju inte lika spännande och ger inte samma publicitet. Dessutom kanske det inneboende förrådet av saliv skulle riskera att svämma över.

Förhudslös och Ryggradslös sa...

LAGLIG? - där dog diskussionen...

Anonym sa...

Okunnigheten har talat igen.
hur komemr det sig att människor utan facklig kunskap slänger ur sig påståenden till vänster och höger? Dessutom så kan man fråga sig hur svårt det är att förstå att om man sätter något i system (säg, att inte betala ut löner) inte bara rör en individ utan hela samhället...trodde att liberalerna hatade fusk och att moderaterna var det nya arbetar partiet...men så var det ju inte...

Förhudslös och Ryggradslös sa...

Skulder måste vara godtagna av rättsväsendet – annars råder fullständig rättslöshet. Om den påstådde gäldenären bestrider fordran, måste den styrkas i tingsrätt. Annars finns ingen fordran. Men sådana petitesser verkar dock inte SAC bry sig om. De har redan fått ut 10 000 kr och de vill ha 80 000 till.
Det SAC anser är rätt är ok att eftersträva med alla till buds stående medel. Även att agera oberoende av lag och rätt. Om dessa metoder tillåts, kan teoretiskt vem som helst kräva vem som helst på pengar. Även entreprenörer som inte har några skulder (alldeles oavsett om en faktisk skuld föreligger i detta fall eller ej). Om dessa metoder tillåts, existerar inte lagen. Och än har inte SAC på något sätt kunna påvisa att oegentligheter föreligger. Så det måhända att jag inte är tillräckligt fackligt involverad i den ”anonymes” (under avdelningen våga stå för sin sak) ögon – däremot besitter jag en rättslig förmåga att skilja på rätt och fel.

Anonym sa...

"agerar självutnämnda åklagare, domare och ordningsmakt"

efter en stunds bloggsurfande blir jag mest av allt fascinerad över att individförespråkarna på högerkanten totalt verkar sakna individualism. mest förekommande är citatet ovan och typ "klipp håret anarkistpack". det sistnämnda är ett helt underbart välgrundat argument. där visade ni var skåpet ska stå!

Anonym sa...

Du känner inte till nåt om vad som gäller på arbetsmarknaden va?

Om man som anställd företräds av en facklig organisation är det oftast denna man vänder sig till om det råder tvister ang. lön och anställning. Är detta något nytt för dig så råder jag dig att ta och kolla in Arbetsdomstolens meddelade domar (http://www.arbetsdomstolen.se/pages/page.asp?lngID=4&lngLangID=1). Där ser du vilka arbetsmarknadskonflikter som drivs genom facklig verksamhet, varav många handlar just om “Fordran på lön”. Och utav dessa har extremt få gått från tingsrätten till AD. Tvärt om har de flesta gått ifrån MBL-förhandlingar eller stridsåtgärder till AD.

Förhudslös och Ryggradslös sa...

ja, det är ju svårt att argumentera mot någon som har bevisbördan klar för sig...

g sa...

Aha. Så något som är lagligt kan inte vara vidrigt. Känns skönt att vi har rett ut det.

Förhudslös och Ryggradslös sa...

Roloj - du är fan olaglig.