söndag 17 februari 2008

If if wasn't...


skenheligheten inom den fackliga rörelsen finner inga gränser och bryter ny mark - Dagens Industri avslöjade igår:


Metall sålde makt

Fackförbundet IF Metall har under hösten sålt röststarka A-aktier i lastbilsbolaget Scania. Förra veckan rasade Metallbasen Stefan Löfven mot att AMF Pension hjälpt tyska MAN – genom att göra affärer med Scanias A-aktier.
Stefan Löfvens kritik mot AMF Pension var inte nådig.

Han var upprörd över att AMF genom att byta röststarka A-aktier mot röstsvaga Baktier hjälpte tyska MAN och Volkswagen att ta röstmajoriteten i Scania.

"Att det är vårt pensionsbolag som gör det är fel; man använder våra pensionspengar till att förstöra förutsättningarna för Scania", dundrade Stefan Löfven och krävde ökad kompetens hos AMF Pension.

AMF Pension försvarade sig med att aktiebytena skedde efter årsskiftet och att MAN och VW då redan hade röstmajoritet i Scania.

En kontroll av IF Metalls ägande i Scania visar däremot att Stefan Löfvens eget förbund har sålt röststarka aktier i Scania under hösten.

I slutet av september ägde IF Metall 68 344 röststarka A-aktier och 87 200 B-aktier i Scania. Scaniaportföljen var då värd cirka 24 miljoner kronor.
Som mest var innehavet värt 28–29 miljoner kronor.
Men en genomgång som DI gjort visar att fackförbundet fram till årsskiftet sålde sålde 15 000 A-aktier och 7 200 B-aktier.

Stefan Löfven var i går på tjänsteresa i Bryssel och kunde inte nås för en kommentar, och IF Metalls informationschef Odd Guteland kan inte förklara försäljningen under hösten.

5 kommentarer:

J.Christensen sa...

Det står ingenstans att dom sålt sina aktier till MAN dom kanske såldes tillbaka till Scania vem vet eller till vem som helst.

Förhudslös och Ryggradslös sa...

ja.. om du vill tro att det är så... varsågod... röd naivitet har vi ju aldrig hört talats om förr.

J.Christensen sa...

Japp men om du vill tro att dom sålde till MAN varsågod:)

Förhudslös och Ryggradslös sa...

Nej, då tror jag mer på att det var Rolf Bertilsson 52 år och gjuteriarbetare från Enskede som klev in och köpte 22 000 aktier i Scania. MAN som gör allt, och bevakar varje tillfälle att köpa upp majoritetsposter i nämnda bolag var lediga just den dagen och missade således tillfället.

J.Christensen sa...

Men vi vet inte vi kan ju bara spekulera