tisdag 21 augusti 2012

Veckopeng


Skolstartsvecka den här veckan och det är mycket som är nytt, stort och pirrigt både för liten och stor. Nya rutiner ska tränas in, nya ansikten ska scannas av, formulär ska fyllas i och någonstans i allt detta ska även en återgång till vardagsliv infogas. Det initiala intrycket är att Oxbacksskolan blir en alldeles ypperlig plats för vår lilla solstråle att utvecklas på. Och hon verkar trivas som fisken.

En annan nyhet som vi har förannonserat för henne är att när man börjar skolan så är man en stor tjej och då höjs förväntningarna på en. Men höjda förväntningar kräver också erkännande och belöning. Hur skulle det annars se ut, då kan man ju bli LO-ansluten. Alltså är det dags för veckopeng. Vi har pratat lite löst om vad vi förväntar i motgäld för de 30 bucks som hon kommer att inkassera - vi går ut lite löst och har följande kravlista:
  • Plocka undan efter sig när vi har ätit.
  • Lägga in smutstvätten där den ska vara.
  • Plocka i ordning sitt rum innan läggdags.
  • Ställa ytterskorna på avsedd plats.
  • Hämta öl till farsan från kylen.
En del kanske tycker det är för mycket, och andra för lite - vi tycker att det är lagom och so may it be. Vad ska då dessa pluringar räcka till? Ja, i huvudsak till lördagsgodis, tidningar, glass, krims krams och på eget bevåg sparande. Det viktiga är att hon börjar få ett hum om att saker och ting kostar, och att man ibland måste försaka något för att få det man vill ha i slutändan.

Så där ja, nu förbereder vi oss för skolfotografering i morgon. Någon som är pirrig? Skriv upp det... och jag som inte ens ska fotas.

Inga kommentarer: