fredag 3 augusti 2012

Nr.4


Vi passerar snart halvlek för denna underbara sommar ute på paradisön och nästkommande vecka tenderar till att bli en mellanvecka. Detta passar förvisso bra eftersom vi öburna tvingas att rycka upp vår bryggpålar och bege oss hem till staden i dagarna tre. Det är tydligen någon sexåring som ska skolas in på nytt fritids. Kommunen säger fem dagar - Papi säger max tre, och ni vet att Fantomen alltid har sista ordet. Men helt dött blir det inte här ute, se bara:

REFLOW

Butiken för kvinnliga återbrukskläder nere vid Mossen har sommaröppet utöver sin webbutik. Ta gärna en titt på www.reflow.se och inspireras. Speciellt kollektionen "Vit sommar" ser riktigt läcker ut.

BADTEMPERATUREN

Håller sig vid stadiga 19-20 grader. Om det sedan är bra eller inte beror nog på om du frågar ett barn eller en vuxen.

TORÖ MARKNAD

I skrivande stund pågår förberedelserna för fullt vid bygdegården inför den förväntade och årliga invasionen av öbor och utsockens. Marknaden är en populär sommartradition som inte bara handlar om att kränga prylar utan även om att träffas och umgås. 

LOPPMARKNAD

Svärdsö vill inte vara sämre än the finest part of the island och anordnar därför en loppis på lördag den 11:e augusti. Startskottet går klockan 11.00 så det gäller nog att vara på plats då.

PETTER

Den som följer bloggen utöver dessa Toröblad vet att undertecknad varit down med Petter since way back. De vet också att snubben har fått en crush på att surfa vilket föranleder en hel del besök borta på Stenstrand när vinden är rätt och stark från syd. Han har blivit lovad fika och fralla i utbyte mot en tag i fotoboken - så håll utkik här när våra vägar och vågor korsas.

LANDSORTS FYR

Målas om och kommer inte att hinna bli klar till den årliga Fyrens dag som firas den 18:e och 19:e augusti. Men Landsort är ändå värt ett besök bara för miljön och omgivningens skull.

VÄDERLEKSRAPPORTEN

Inga kommentarer: