tisdag 14 augusti 2012

Die another day


Inget varar för evigt även om diamonds are forever... på något sätt hade jag farhågskänslorna på känn redan när jag vaknade i morse. I en tidig tankeupplaga hade jag tänkt mig själv på plats på Grimsta IP ikväll, men mina bad feelings gjorde att jag avstod. På något sätt symptomatiskt att vi som klarat oss alldeles förträffligt från både skador och avstängningar naturligtvis skulle ha två tongivande spelare i centrallinjen avstängda till seriefinalen mot Brommapojkarna. Därför dök säsongens första förlust upp så sent som den 13:e augusti för smålands stolthet Östers IF.

Jag vet att det har höjts både det ena och andra ögonbrynet hos flertalet bekanta att jag inte har outat Östers framfart i Superettan under den gångna säsongen. Men what to do när jag vet vilken bad karma jag har på mina favoritlag. Vis av tidigare erfarenheter så har jag valt att hålla käften även om hjärtetrakten har slagit frivolter av lycka för varje uppradad seger. Tro mig, jag har velat skriva om det men helt enkelt inte vågat.

Kan pojkarna bara studsa tillbaka efter den här nesan så finns det inget som inte talar för att det blir Allsvenskan nästa år. Laget har ett fantastiskt vackert grundspel med ett kortpassningsspel som torde göra flertalet lag avundsjuka. Alla lagdelar är välbalanserade och det verkar råda en fantastisk harmoni i truppen. Ekonomin i föreningen är god och sponsorer är villiga att skjuta till mer kapital vid behov av spetsvärvningar. Lägg därtill det viktigaste anfallsvapnet... den nya arenan som står färdig att tas i bruk nu i september. Alla vet vilken boost en sådan förmån kan ge. Och framför allt! Vi har Denis Velic och Freddy Söderberg! Det småländska liret sedan 1930 på en allsvenska arena, snart nära dig.

Inga kommentarer: