lördag 18 augusti 2012

Nr.5


Så skimrande var aldrig havet,
och stranden aldrig så befriande,
fälten, ängarna och träden, aldrig så vackra,
och blommorna aldrig så ljuvligt doftande
som när du gick vid min sida
mot solnedgången, aftonen den underbara

Ett stråk av vemod svepte över mig när jag under gårdagskvällen hängav mig till människans litenhet under en mörk och stjärnklar himmel. Där på bryggan under ackompanjemang från havets kluckande, syrsornas fiolspel, lekande fiskars ytploppande och det svaga sorlet från en av nu få kvarvarande sommarboende i viken summerade jag sommaren. Och det slog mig hur fantastiskt vi har haft det, och vilket privilegium det är att få vara en del av detta hjärtslitande vackra enviroment. Det värmer ett fadershjärta att få kunna ge sin dotter möjligheten till dessa sommarmånader och insikten av att detta är minnen som hon alltid kommer att förvara på ett speciellt ställe. Samtidigt är det ju inte jordens undergång som jag nu förutspår - skärgården lever kvar och vi med den. Och årstidernas skiftningar är aldrig så påtagliga som här ute - men ändock finns det inget som slår sommaren. Därav denna traditionsenliga ångest som sakta kryper sig på mig. Men än är det inte över - än återstår en veckas semester, dessvärre så ska fyra och en halv sjundedelar av denna tillbringas hemma i stan...

Nåväl, redaktionen ger er sommarens femte och sista nummer av Toröbladet.

BADTEMPERATUREN

Vi har varit rätt så förskonade från nordan här i viken vilket gjort att badtemperaturen till alla barnens stora glädje legat stadig på 20 grader. Tror dessutom att vi var uppe i 21 någon av dagarna. Passa på nu så länge det går, finns ingen fräschare känsla än att kliva upp på bryggan och låta solen värma en saltstänkt kropp.

SJÖBODARNA

Håller öppet på helgerna fram till september. Åke och Lotta tackar för en fantastisk sommar.

LV528

Undertecknads gnällande på vägarna här ute verkar ge effekt. Nu asfalteras LV528 från Tottnäsbron ända bort till Älgviken och det var väl på tiden. Kan vi sen få lite fart på vägföreningen vid Ören så kanske man kan få till en hyvling den här sommaren. Man ska fan ha jeep här ute.

TORÖ BUTIK

Nya öppettider från och med i måndags. Mån-Fre 10-18 Lör-Sön 10-16. Stöd din lokala handlare, en lakritspipa kan man alltid köpa.

TABBERAS

Denna skärgårdssommar på Ören/Stenstrand avslutas med två balunser i form av en genuin och äkta TexMex-afton i regi av El Miguel Primozo. Och naturligtvis den årliga kräftskivan som av någon outgrundlig anledning blir mer och mer städad för varje år. Kanske dags att råda bot på detta - vi har ju inte haft en enda okynnesfylla i år.

VÄDERLEKSRAPPORTEN

2 kommentarer:

LiteAvLinda sa...

Mycket fint skrivet! Du är en inspiratör!

Förhudslös och Ryggradslös sa...

Tack Linda! Men din blogg går inte av för hackor den heller.