lördag 11 augusti 2012

Slutet gott... det mesta gott


Med facit på hand och vetskapen om att det gick ganska hyfsat så känns det okej att förmedla dagens dramatik som utspelade sig i viken med oss på medelst första parkett. Ja, vi var till och med så nära händelsernas centrum att vi bara lite förstrött från vårt solgassande på bryggan nöjde oss med att konstatera att det kom ett lågflygande pontonplan inglidande. Därför missade vi det sekundära debaclet när han missbedömde vindarna och doppade både vinge och ponton i plurret vilket fick hela flygplanet att slå runt och gå till djupet.

Det var först när det dundrade in två båtar från sjöräddningen med tillhörande helikopter som vi började fatta allvaret i det hela. När det sedan började dykas med ytbärgare och dessa farkoster fick sällskap av kustbevakningens stora plan tillsammans med polisbåtar så var det hela mer ett faktum än ett konstaterande. Spänt följde vi händelseförloppet som de trynhalsar vi nu är... utrustade med kikare och hejarflaggor... ok, kanske inte det sistnämnda men i alla fall.

Lite senare fick vi reda på att piloten klarat sig oskadd men att planet gått till botten. Dock ser vi vrakspillror borta vid Skårnö som berättar om dagens äventyr. Alltid händer det något på Torö.

Inga kommentarer: