torsdag 23 augusti 2012

väder(o)värdigt


Börjar bli svårt att blunda för sanningen... anglofiler och dess antagonister var något på spåren när man döpte det till "fall" kontra "autumn" vilket låter som en gammal kärring, en aunt. Är väl egentligen bara ordet "vinter" som är vidrigare och mer vedervärdigt. Den förstnämnde börjar ta sig ton och som en objuden gäst tumlar den runt i marginalen. Likt ett gammalt QIX-spel till Atari mutar den in ruta för ruta, med all självklarhet som årets sommar saknade.

DN förkunnar och bekräftar i dagens kreation att endast 6 dagar under sommaren levererade högsommarvärme - att jämföra med förra årets 28. Och då ska man komma ihåg att det inte heller var någon höjdarsommar. Förvisso har vi ute vid kustbandet varit förskonade från det mesta av regnet, men avsaknaden av varma sommarkvällar går nu in på årgång fyra. Å andra sidan är jju jag i ämbete av världsvetare aware kring orsaken till detta. Där Henrik Dorsin skyller på bögarna hävdar jag att det är ungdomarnas fel. Allt sket sig nämligen när dessa juveniler övergav Wellas hårspray där någonstans på slutet av nittiotalet. Jag menar, ozonlagret måste ju garva åt all den gel-smet som kletas in i håret nowadays. Så alla brats, slickers och hipsters - se vad ni har gjort! Och inget jävla gnäll om att det är kyligt på Storstads och Snaps uteserveringar.

Här på hemmaplan firar det gråa våtulliga vissa triumfer. Kuddarna ute från pation plockades in igår och i morse hade Ester och jag det första jeansbråket. Pappa vann. Lägg därtill att trädet utanför sovrumsfönstret hånfullt byter ut sina gröna blad mot röda. Nä skit är bara förnamnet och det övergår mitt förstånd att det finns folk som sitter och jublar åt detta mörker. Belsebub på er!

Inga kommentarer: