fredag 25 maj 2007

Jelly-Lee, kul kille



Slog till på ett vansinnesprojekt så här på morgonkvisten - klockan 05.00 krängde jag av mig den smurfblåa pyjamasen och lämnade AstraZeneca efter en veckas väl förvärvt verk. Najkii-dojjorna på och sedan speed-sula mot de centrala delarna av Södertälje.

Peugeotens tjänster erfodrades tillika demandades av japan-embryot som en del även kallar för min bror. Dåren hade tydligen lagt in turné-bussen Corolla på Blocket, och hade enligt utsago från vår allstädes moder fått veta att killen hade varit ett nervvrak en hel vecka...

"Det är skitjobbigt sådant här, tänk om det händer något med bilen inom 30 dagar - tänk om jag blir lurad, det känns som allt kan skita sig, och vad är det för typ..." Jodå, killen var shaky shaky när jag mötte upp honom och Manager-Roger på Lovisinsgatan för att sedan rulla in mot stan...

Så långt vore väl historien till viss del greppbar - det är ju trots allt inte varje dag man kränger av en trotjänare. Men för att få lite perspektiv på storyn så skulle jag nog vilja påstå att om det nu är någon som ska agera skitnödig så borde det vara bilhandlaren från Skellefteå (jodå, nervvraket hade kollat upp organisationsnummer och dyl.) som satt sig på nattåget ner mot stan med följande förutsättningar:

  • Annonsen på blocket var undertecknad med bara Jerry och telefonnumret var ett i hast inköpt kontantkort - spårbarhet noll.
  • Bilderna på bilen hade konsekvent överstrukna reg-skyltar.
  • Jelly hade tidigt förkastat de hederliga transaktionerna med banköverföring i förväg alternativt postväxel utställd på brodern. Nädå - här kör vi med kontanta medel, cash ska det vara gubbe!
  • Som om det inte vore nog så ska farbrorn alltså tvingas möta upp, morgontrött och grann, ägaren med två lakejer på en undanskymd parkering utanför centralstation.

Så egentligen är det väl ett smärre under att vi 10 minuter senare rullade iväg med likvida medel. Fast jag kan i och för sig hålla med om att gubben var lite festlig. Ett varv runt bilen och en norrländsk guttural kommentar om något stenskott i lacken på huven (aaiiigght, biljäveln är ju sju år - vad hade du räknat med) sen var det klart. Ingen provtur, ingen koll under motorhuven, inte ens en traditionellt spark på framdäcket - Nada! Men det skiter väl han i, ska väl ändå bara lura på någon stackars fjäll-Snoddas detta japanska under.

För övrigt står det 12-4 till dom röda bullarna just nu.

Inga kommentarer: