onsdag 9 maj 2007

antiklimax



redan i måndags när lunchrestaurangen som så fyndigt benämns Oazen - eller om det är Gaztronomen, jag lär mig aldrig vilket - presenterade veckans meny så slogs den förväntansfulla tonen an. ONSDAG: wienerfärslimpa, gräddsås alt. skysås med potatis alt. ris. - stod ut och lyste lite extra bland de sex olika alternativen.
wienerfärslimpa? geniknölarna började gnuggas och det ena förslaget efter det andra droppades. vän av korv som undertecknad etiketterar sig som, såg framför sig hur man separerade det gottiga korvköttet från skinnet i wienerkorvarna och i någon pervers skaparlust formaterade om det till en limpa. andra, lite mer sansade förslag drog paralleller till wienerschnitzlar och anade att basen bestod av kalvfärs.
därför var det en förväntansfull delegation som äntrade matsalen i eftermiddags, bara för att mötas av en helt vanlig köttfärslimpa som man lite fyndigt hade tryckt i lite gröna ärtor och kokta morotsbitar - skulle tydligen vara en hyllning till EU's 50-årsdag - därav namnet.
antiklimax var namnet.

Inga kommentarer: