måndag 21 maj 2007

Bollen är rund



Astra Zenecas stolthet i internserien, Dynamo Taskii, har klarat av säsongspremiären genom att vika ner sig å det grövsta mot de två senaste årens vinnare. 3-7 blinkade med stora siffror på den påhittade ljustavlan . Eller ja, egentligen så var det ju inte Dynamo då vi bytt namn till det mer graciösa KB Lana - men det känns mest som en parantes i sammanhanget.

Det började dock rätt bra - Papi, Jonas och Kannan dunkade in 3 målsnören - den ena mer akrobatisk än den andra och det var med vissa förhoppningar som vi klev till pausvila med 3-3.

Men sedan klirrade det till i kassaapparaten, och ut rullade ett dödskallemärkt kvitto avseende försäsongsträningen. Helt plötsligt hade ett helt lags rörelsemönster raderats ut och begränsats till någon form av rundpingis längs med straffområdeslinjen. Larmtjänst hade rullat ut syrgasbilen och den ena påhittade skadan efter den andra, just för att dölja sitt tillkortakommande presenterades. Jag såg även representanter från Mariekällgården göra stora lovar med värvningspapper runt vår avbytarbänk.

Däremot ska stor heder ges åt domar-Imre. Den killen viker aldrig av från inkört spår - han har sin taktik klar; "i första halvlek kör jag vart annat domslut till vardera laget och i andra så får det lag som leder alla domslut med sig". Varenda jävla match är en stor show som är värd att beskådas - jag vet att jag låter sarkastisk nu, men jag menar allvar - det här är som "Full Frys med Stefan & Krister" fast bättre.

I övrigt är det lite mentalt jobbigt att behöva erkänna för sig själv på vägen hem från matchen att man blir fan inte yngre - det är nästan så att egot skriver ut checkar som kroppen inte kan lösa in längre - Papi börjar bli gubbe, det är den bittra sanningen. Därför går dagens dumstrut till pajasen Tjomme-gren som driftade sig till att öppet ifrågasätta varför vi var så dryga när vi precis hade blivit utspelade. Men herregud, bästa herr Bo Tjomme - det är vår förbannade skyldighet och rättighet att med ett sista uns av självrespekt faktiskt pissa på er - som förlorare får man det, så är det bara.

På onsdag är det match igen...då!

Inga kommentarer: