fredag 4 maj 2007

Friday Efficiency



Det kändes väl sådär att behöva kliva upp vid 11.30 efter en kort men intensiv nattvecka - men syftet och ändamålet var gott så det fick gå.

Ester skulle iväg till Missionskyrkan och Kvarnbergets Förskola för en första inspektion, så en skenhelig pappa nyligen befriad från svensk kyrkoskatt rullade iväg med familjen.
Det hela fortlöpte bra - Papi ställde initierade och pålästa frågor vid rätt tillfällen och vi imponerades av de stora ytorna, de humana storlekarna på barngrupperna (24 barn fördelade på 5 vuxna) och det varma genuina tonläget samt naturligtvis verksamhetsplanen. Man kan väl säga att vi har bestämt oss, och ska ringa tillbaka på måndag.

Dessutom så spelade naturligtvis läget in - samma kvarter som Clubba Clabbe, gissa om gudfar ska få lämna och hämta. Appropå Clabbe så har han tjatat länge på att vi ska öppna ett sparande åt Skorpis och eftersom fredagen gick i effektivitetens tecken så blev det en sväng till Skandinaviska Enskilda också. Sparkonto med ränta på 2.65% samt ett fondsparande i SEB's egna europafonder - den har vi snart ändrat till Sydamerikanska läkemedelsfonder och Centralafrikanska HiTech-fonder. Nåväl nu ska vi bara vänta på att gudan ska lassa in lite löntagarfonder. För att försäkra oss om att banken verkligen tar sitt förvaltaransvar på allvar så visade vi fram ett utdrag ur MC Juhaniis register. In case of lixom baaraa...

I övrigt så ramlade reg.nr. 864 in idag - och eftersom jag vet var 865+866 står någonstans så blir det en combo i morgon, löppass med platespotting. Det var väl allt för idag - nu väntar nattning och efter det en välfötjänt köttbit och en kall Corona.

Inga kommentarer: