tisdag 30 oktober 2012

hem till Pugh.


Tisdag och andra dagen på höstlovet - Farsan och dotti trotsade den regnmatta som parkerat över Stockholm sedan måndagkvällen och klev på bussen till Östertälje Station. Därifrån äntrade vi förortssnigeln och roade oss med 30 minuters beskådande av det mänskliga släktet på vägen in till stan. För regnväder är om något synonymt med bi-o-väder. Egentligen skulle vi ha plöjt av lite höstlovskul ute på Skansen först, men vädrets makter fick oss att utan problem välja en turné bland stadens leksaksbutiker istället.


Ester tindrade, klämde, provade, funderade, noterade, och proklamerade högljutt vad tomten borde för sitt eget bästa dyka upp med om cirka två månader. Å ena sidan visade hon upp en slags form av måttlighet genom att bara fylla i en rad på en anslagen önskelista - å andra sidan så stod efter att hon ljudat och bokstaverat klart ett "ALLT" på raden... så jag vet inte.


Eftersom det var Esters dag så stod det henne fritt att välja film borta på Sergel - och in i det sista så hoppades jag på att hon skulle välja Skyfall eller Dredd - eller i alla fall Hotell Transylvanien - men tydligen hade en ny Tingeling-crap-urk-sak haft premiär så det var bara att bita ihop. Papi låter stöddig men han tycker det är så jobbigt med de här animerade filmerna eftersom de alltid triggar hans tårkanaler. Fan Disney, Pixar och hela Hollywood - hålla på att spela på känslor sådär...


Bio gör en alltid hungrig och eftersom klockan passerat två så begav vi oss till stans bästa barnhak där en liten fadersgestalt även kan betinga sig ett glas rött. Jensens Böfhus är i särklass framkant när det gäller kombinationen barnvänlighet, hyfsat käk och någorlunda trivsam miljö. Lägg därtill de humana priserna och jag kan inte göra annat än att ge tummen upp. Jag tror att de finns på en tre-fyra platser i innerstan men jag brukar föredra den på Vasagatan eftersom det är rätt kul att studera alla turister som släntrar förbi utanför fönstren.


Då Ester nu låg på plus, och att vi kände oss lite dästa av maten och värmen så styrde Farsan upp en promenad till Kungsholmen där hans korvmecka skulle bevistas. Taylors & Jones tillverkar den absolut godaste färskkorven i egen lokal på Hantverkargatan och är värt ett besök bara för dofternas skull. Visst, kötthandlare med lite självaktning runt om i länet brukar pynta sina diskar med rariteter från denna källa - men här får du nästan hela menyn på plats. Plockade på mig en påse gott och blandat med lite kryddig hetta som jag och morfar Lasse ska förtära senare i veckan. För i morgon beger vi oss äntligen ut till ön - inplanerat sedan länge - en veckända i fnularnas och strosarnas glada lag. Kan ett höstlov bli bättre så säg... ja det skulle väl vara om de svenska hösttemperaturerna var jämförbara med Cyperns.

NOTERAT 1: Stockholm och dess inhabitants vill så gärna vara en storstad, en världsstad... men så länge man inte vet, eller vägrar fatta vilken sida man går på i tunnelbanan, trottoarer och gallerior så är och förblir man kusinen från landet. Pröva att gå på fel sida på tex. Tottenham Court Road and you will see...

NOTERAT 2: Har för mig att höstlov härstammar från bondetiden i Sverige, där barnen anmodades att vara hemma för att hjälpa till med allsköns skörd. Jag funderar med en blick ut genom tågfönstret och landskapet som svischar förbi... exakt vad var det man skördade vid den här tiden på året?

NOTERAT 3: Vad är det för jävla miffo som har dränkt hela Södertälje Centrum med singelgrus?

Inga kommentarer: