torsdag 11 oktober 2012

Eld över hav & land


Ni kan det här nu... det finns två ljus i denna vedervärdiga tid som spänner över äckliga sju månader. Ja, egentligen ska väl Ester-klutten räknas in som ett tredje ljus - men hon är inne i en lite obstinat period just nu med en smått stöddig 6-års attityd. Avdrag på veckopengen för tredje veckan i rad talar sitt tydliga språk. Så hon sitter i utvisningsbåset, lite på vänt kan man säga... Å andra sidan så heter det ju att money talks - så hon ska väl fatta till slut.

Det första ljuset, dvs. lussebullarna har vi redan avhandlat så då återstår endast den sista strimman hopp och livsglädje. Helgen den 19-21 oktober firar skärgården traditionsenligt "Eld över hav & Land". Ni vet när skärgårdskrogarna och skärgårdsfolket manifesterar över den tysta och vackra arkipelagen genom olika arrangemang. Här tänder man även upp eldar på stränderna för att visa att den vackraste av platser på jorden även har ett liv efter att sommargästerna har åkt hem. Också en tid för att tillsammans knyta an, och uppskatta förmånen av att få vara en del av detta vackra.

Vi på Ören fuskar lite i år och tidigarelägger detta en vecka för att det ska passa alla inblandade. Vanan trogen så adderar vi även helloweenutstyrsel för alla youngster och monster.
Ryktet har redan nått mig gällande läckerheter som får gomspalt och segel att krulla sig lite extra, lägg därtill mustiga och kryddiga italienska viner tillsammans med ett utlovat kyligt högtryck med krispig sol. Kan bli riktigt bra det här. Ska även låta foten få jobba lite med en kustvandring för andlig själsro.

Årets eld tillägnas även den idag bortgångne Hasse Tellemar - kanske den sista genuina förespråkaren och tillika Södertäljeambassadör. Vila i frid... "det var kul att komma fram"

Inga kommentarer: