fredag 3 februari 2012

Gala! preview (2)


Det börjar dra ihop sig... känner ni det i luften?! Sex raka helger med gala, glamour och balsam för själen i form av mat, vin och tilltugg. Melodifestivalen är äntligen här igen!


I år det dessutom 10 år sedan Christer Björkman red in på en vit springare och gjorde om hela mello-konceptet till den folkfest det är idag. En kväll blev till fyra, plus uppsamlingsheat med "andra chansen" och så big baboom final på det. Fler artister fick möjlighet att visa upp sig och ambitionen att bredda hela tävlingen blev verklighet. För 10 år sedan slog Afro-Dite rakt igenom TV-rutan med sin catchiga up-tempodisco och Papi Jam föll som en fura. I samma veva sprang han på en skitunge på en klubb i centrala Södertälje som tydligen delade samma intressen - dvs. melodifestival och Jimmy själv. Man kan väl säga att vi har hållit ihop sedan dess från och till - mest till tror jag - och på vägen adderat ytterligare ett intresse, Ester. Och vem har sagt att det behöver vara mer än så för att det ska funka. Därför känns det lite symptomatiskt att Afro-Dite dyker upp i den första deltävlingen i år och levererar en lika chic sak som då. Papi älskar den, men inser att deras bäst före datum rent musikaliskt ligger i det förgångna. Å andra sidan kan man knappast påstå att Blossom Tainton lever på lånad tid - fatta att den pinglan fyller 50 år i år. Vad går hon på egentligen?


I morgon kväll beger vi oss alltså till Kronobergs pärla - dvs. Växjö, och för er som inte kan vänta tills dess så får ni resultatet redan här och nu. Håll till godo:

  1. Loreen - Euphoria
  2. Dead by April - Mystery
  3. Afro-Dite - The Boy can dance
  4. Sean Banan - Sean den förste banan
  5. Marie Serneholt - Salt and pepper
  6. The Moniker - I want to be Chris Isaak
  7. Thorsten Flinck - Jag reser mig igen
  8. Abalone Dots - På väg
Och för den som undrar så är det inte Papis personliga val, utan baseras endast på hans expertkunskap.

Inga kommentarer: