söndag 19 februari 2012

Gala! deltävling 3 - Leksand


Den framsynte, och eventuellt skadeglade, har naturligtvis redan noterat gårdagens major failure utav er tillförordnade mellociceron. Symptomet är av upprepande natur och brukar infalla i höjd med just deltävling 3. Orsakerna är säkert en blandning av överdriven självsäkerhet och underskattning av boskapens förmåga att rösta efter vad tabloidernas löpsedlar trumpetar ut. Hur som helst så missade den där självgode fan båda finalplatserna den här veckan. Förvisso prickade han ju in 3 av 4 topplåtar men det förlåter ändå inte det sätt hur han vilseledde er läsare i fredags. Han borde ha sett det komma... han borde ha insett att Suedes brittpop är död hemma i stugorna, han borde ha förstått att om man upprepar hundra gånger att Björn Ranelid är en cool dude medan hans låt är skit, ja då röstar folk. Och han borde framför allt ha känt till det anglofixerade och pekorala förhållandet till amerika, där törsten efter en egen Britney och Justin-saga var innehållet övermäktigt. Då kan det bara bli Cowabunga! Så slå på stora trumman som dum-di-dam.

Samtidigt så finns det ju ingen anledning att bli upprörd. I slutändan handlar det ju ändå alltid om att 8-9 låtar fungerar som finalutfyllnad till vinnarlåten, och så länge vi skickar rätt låt så är det andra ett underhållande skådespel. Fast så har vi ju det där med svenskarna och deras emotionella röstande och då kan det ju tex. hända att vi skickar en Anna Bergendahl i bara farten. Gårdagens stora behållning var istället att se hur Mattias Andréasson har skakat av sig sin valpighet och levererar streetsmart eget skrivet material paketerat i en cool outfit. Precis som Nunstedt på Expressen säger det... "nutida svensk pop lämplig att sortera in mellan Aleks och Kaah". Kan bara hålla med och förstår att det måste kännas bittert att bli utmanövrerad av en ickelåt och ett patetiskt svenskt pojkband som bjöd på alla pastischer som går att bjuda på, plus några egna hemmasnickrade för säkerhets skull.

Nästa vecka åker vi till Malmö och undertecknad har tydligen lovat att stå för matmenyn under discokulans sken i den Lovisinska våningen. Fan trot!

Inga kommentarer: