lördag 5 november 2011

Spökvandring



Gråtung och disig novembersky kastade långa skuggor och skapade en passande kuliss för den spökvandring som utspelades bland de hundraåriga husen på Torekällberget i eftermiddags. Ghostbuster E.Jonsson var såklart på plats och följde ivrigt den gåtfulla guiden och hennes spännande historier. Ester hävdar dessutom med bestämdhet att hon såg ett tvättäkta spöke inne i Pagelska gården.

Guiden berättade även att ungdomar från staden kunde sitta och hålla vakt utanför det hus som inrymmer Axlings Linne för att få en skymt av den vita frun. Not nowadays antar jag - men jag tipsade Ester om att hon kunde fråga morfar ifall han har hängt i gränden under sin barndom. Låter som ett upptåg helt i den tidens anda.

Rundturen var lagom lång och lämnade delikata frågor obesvarade - dessutom fick vi tillträde till byggnader som vi inte varit inne i tidigare. Bra grejs liksom. Nu väntar vi in mamsen som ska bjuda på älgvilt och honungsglacerade rotfrukter - papsen teamar upp med mustiga portugiser som mjällar sig perfekt.

Inga kommentarer: