måndag 2 februari 2009

Tonfiskpasta med lime och purjolök

Damn! Skörbjuggsmonstret förlorade igen, och snart kommer AK hem från jobbet - och hon kommer bli sur... bäst att snöra på sig löparpjukken.

Annars följde eftermiddagen/kvällen gängse rutiner. Hämtning på dagis och den relevanta samt återkommande frågan inföll även denna afton:

P: - Vad ska vi äta till middag idag? (väl medveten om svaret)
DJ: - Makkeroner, köttbullar och korv.

(Nä, så fan heller tänkte skörbjuggsmonstret och såg det som sin apostlagärning att rädda flickebarnet från att tyna bort)

Därför svängde hobbykocken som inte gått i skola hos Heniz ihop en delikat tonfiskpasta med purjolök och lime, som fyllde hela köket med gastronomiskt inbjudande dofter. Förväntansfullt bjöd kreatören in sin middagsgäst som med skeptisk min snörpte på munnen - tog en klunk dricka + en smakbit och utbrast "- Tack gode gud för maten amen!"

Sedan såg jag bara ryggtavlan på illbattingen som försvann mot sitt rum - Ridå!

Fotnot: Och innan uppfostringsambasadörer som har förläst sig på både mammatidningar och enformiga mammabloggar hör av sig - så säger jag redan nu: Lägg ner! Vi tvingar inget barn att äta upp, men de ska smaka - passar inte galoscherna så är det ett medvetet val som barnet gör. Ingen ersättningsmat lagas - på sin höjd kan det bli en vällingflaska till nattningen men thats it. Hemma hos er får ni göra som ni vill.

Inga kommentarer: