måndag 26 januari 2009

maraton-sum

exakt... vi kör en maraton-summering av en helg med tvära kast som innehöll det mesta, dock ingen vila. Trixar ihop det så här mellan mat och kvällsbad för den smutsigare varianten i detta hem.






Vardagsveckan avslutades med ett knackelibank på dörren, där en lokal konkurrent till Förenade Express i Norrort stod och såg lycklig ut. "Någon som är sugen på kaffe?"... "Ja ja, javisst - degosarna på Luna-cafét möjligen - men let's doris, in med pallen!". Så som ni ser så finns det svart guld att hämta för den som har sympatierna åt det hållet. 600:- för 12 kg finmalet espresso är bra prajs - bäst före datum ligger på 2010-01-08, så ni kan njuta hela tvålaxnio.





Nästa event som skulle markeras i avbockningsrutan var premiären av Vinprovarfredag för Amatörer. En gång i månaden är det tänkt att vi ska träffas för att avhandla ett stycke vitt samt rött vin. Kategorier så som lukt, utseende och smak ska kommenteras - dessutom ska druvsort, ursprungsland och leverantör avhandlas. Vi börjar på noll och kommer säkert vara odrägliga av kunskap om två år när vi bjuds på sammankomster. Just nu är vi bara odrägliga på grund av vinets procentangivelse.


Papi däckade före DJ denna kväll... det var förvisso ett medvetet val eftersom vetskapen om att jag skulle upp vid 04.40 på lördagmorgonen krävde sin disciplin. Men jag är förvånat förundrad över den tösens inneboende dygnsklocka - vi pratar nattsuddare kategori A. Och det märkliga är att det är ett solsken som studsar upp varje morgon, tänk om man kunde hålla jämna steg med det.




04.40 var det ja - en okristlig tid för dödgrävare och för idioter som gnuggar asfaltsfläckar på bilen. Peugeot vill ha 2800:- för lite plast, då ska de också få det - Papi ska bara tjäna sitt företag med lite övertidsarbete. Nu blev det trots allt en ganska trevlig lördag på jobbet då det visade sig att merparten av de som ännu inte sett igenom undertecknad också anslutit sig för lite avancerad läkemedelstillverkning.

Efter uträttat förvärv bar det av mot Västergård genom piskande regnbyar och såphala gångvägar - målet för detta inte helt genomtänkta löppass var Esters dagsförmyndare i form av farmor och farfar. Det skulle dock visa sig vara ett bra val då vi kammade hem en matsäck bestående av rådjursstek, potatis, sås, sallad och en Corona med lime till vår far-och-dotter-middag samma kväll.

Mami? tänker ni - jaa.. vi ser henne lite då och då, men då är hon oftast arg eller trött eller både och på samma gång - men vi älskar henne ändå. Hon skulle hur som helst ut på galej inne i stan och det var hon nog väl förunnad. Vi leftovers körde en badkväll med lite bus och obligatorisk sagostund... och, höll på glömma det, L Ö R D A G S G O D I S! - dessa chokladpengar får verkligen ett monitärt värde en dag i veckan.


Söndag innebar mer kalajs - Esters kusin Lova passade på att fylla fyra år vilket föranledde ett besök ute i Nykvarnsskogarna med lite fika. Mamma Mia i högtalarna så att väggarna bågnade och två charmtroll med en underbar svengelsk accent. Det räckte bra så.

Väl hemma igen så var all ork slut och läggdags i vertikalläge parkerades in lagom till att klockan slog 20.00. En helg var till ända och en ny arbetsvecka stod för dörren - Yihaaaw!

fotnot: bilderna från Papis jobb är hämtade från AstraZenecas publika bildbank och således godkända för spridning - annars hade jag nog kunnat lämna in mitt passerkort i vakten i morgon.

Inga kommentarer: