fredag 19 september 2008

King of the Castle

Vad gjorde du den 3:e april 1996?

Folk har en förmåga att lägga på minnet de där gångerna man hajade till, och tvingades stanna upp för kontemplation. Tex. "skotten mot Palme", "Live Aid 1985", "Estonia", "Tjernobyl", "hetsjakten på Lady Di", "Anna Lindh på NK" och så naturligtvis "King of the Castle" - den bästa fotbollsmatchen som någonsin har spelats...ever... och vad gjorde du då?




...själv satt jag ensam i min älskade ungkarlscrib på Vegagatan och bara skrek av förfäran och till lika stor del förtjusan. Bättre och mer spännande än så här kunde det inte bli. Lägg därtill alla underbara detaljer såsom att båda lagen bjöd på bländande fotboll, en kokande publikinramning, att Liverpool spelade i sina snyggaste dräkter i klubbens historia, det osannolika att Papis barndomsidol var inne på planen samtidigt som sin vuxenidol... jamen fatta då!!! Rush-Fowler-Collymore på samma gräs och addera sedan Barnes och McManaman... muhahahaha!

Glömde jag förresten att berätta vem som avgjorde hela tillställningen? Såvida du har glömt, men kanske ändå titulerar dig som en fotbollsfantast så råder jag dig att ägna 5 minuter åt att studera tidernas match i komprimerad form.

Bättre än så här kommer det aldrig bli - och livet på Vegagatan kommer aldrig leva upp och nå samma höjder som när Papi var exklusiv där.

Inga kommentarer: