måndag 10 mars 2008

Saker som stör Jimmy (del 6)



Det är möjligt att det är det tråkiga vädret som puttade bort förra veckans vårkänslor som spökar - alternativt det environmentala läget på hemmafronten. Hur som helst är Papi lite stingslig - dock med rätta, vill jag definitivt klargöra med en hammarrörelse i matsalsbordet.

Jag vet inte riktigt vad det är med Södertälje kommun... ibland känns det som om det finns en slags lokal drift att glorifiera vansinnet - och dagens topic kräver ett snarast införande eller upprättande av ett skönhetsråd - bumselibums.

Under det senaste året har ett flertal markarbeten utförts i de centrala delarna av nämnda stad (läs stadsmiljö) - det har dels varit nedgrävande och installation av fiberoptik till stadsnätet, men också byte av en massa fjärrvärmerör. Och så långt är väl allt okej - åtgärder som ligger i tiden och som gangnar invånarna... men så till det makabra övergreppet och vansinnesdådet. De uppbrutna trottoaravsnitten med sina tillhörande stenplattor, dvs. standardutförande i de flesta städer världen över, ersätts - hör och häpna med asfalt på sina ställen. Men herregud! finns det inga ambitioner alls... varför inte gå ett steg ytterliggare - vräk på lite oljegrus, eller varför inte trampa upp en kostig istället. Nån värdighet måste det väl ändå finnas i den här staden.

En stad som kan ställa upp i tävlingen Sveriges minsta stadskärna i förhållande till invånarantal - så jag hoppas att det inte är av dumsnålhet som man låter asfaltsvältarna våldta min centrumkärna. Men vad annat att vänta med en kommunist som ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Inga kommentarer: