fredag 21 mars 2008

Försäsong



En vecka kvar till den allsvenska starten i fotboll - som vanligt svårt att tro när man tittar ut genom fönstret mot innergården vid den här tidpunkten. Eller låt oss säga, speciellt i år då vi har varit förskonade med äckel-snö i princip de senaste 6 månaderna. Men nu kom då alltså - till alla vaktmästarnas oförställda glädje. Prisad vare gud, jesus och Maradona.

Östers IF finns som bekant inte med i årets upplaga av dokusåpan kring Lennart Johanssons pokal - ja, man tyckte inte ens att Superettan sågs som en intressant utmaning och valde därför Div.1 södra för att komma hem fortare efter bortamatcherna. Vi East Frontare i Mälardalsregionen är inte riktigt lika positivt inställda till det tänket...

Hur har då försäsongen sett ut och vilka kvaliteter har truppen berikats med - eller kanske ärligare sagt: "vilka föredettingar tror sig hänga med i tempot i Gärdsgård De Luxe?".

Om vi börjar med själva truppen och först då målvaktssidan så förlänger Robert Veselovsky sitt kontrakt samtidigt som han lånas ut till danska Viborg. Detta då klubben har värvat Rasmus Rydén som komplement till Robin Malmqvist. (Och vem säger att smålänningar är snåla?)

På backsidan ser det väldigt ljust och stabilt ut - Emin Nouri är fortfarande kontrakterad vilket är en förutsättning för avancemang enligt undertecknad. Emin går även att använda som yttermittfältare. Brevid sig har han rutinerade Fredrik Bild, Tyler Hughes och Mario Vasilj. Dessutom finns bla. Elmin Nurkic att tillgå.

Mittfältet då - Pavel Zavadil har fått flera nya kamrater kring mittcirkeln. Daniel och Fredrik Pettersson bidrar med allsvensk rutin från Kalmar FF och pigge Enes Smajlovic har imponerat på försäsongen. Dessutom har klubben löst Patrik Nilsson från Trelleborgs FF. Förhoppningen är att få ett stabilt och tungmött mittfält med frekvent rörelse på kanterna. Ja precis, så säger alla.

Och hur ser det ut framåt - finns det några goalgetters? Skulle jag enbart titta på försäsongens samlade målskörd så är nog svaret nja... men undertecknad har aldrig lagt någon större vikt på dessa resultat - varken som aktiv eller supporter. Freddy Borg har opererats under hösten och är en viktig kugge om han får vara hel med sitt lite irrationella spel. Dessutom måste ju någon vinna priset som div.1 södras fulaste frippa.




Argentinaren Tomas Petry finns kvar till supporterklubbens förtjusning. Kompletterande nyförvärv är Thorhallur Einarsson med det skräckinjagande smeknamnet "Dotti" samt Marcus Nobell och Alexander Henningsson. Kan nämnas att Nobell gjort mål i de senaste två träningskamperna.

Träningsmatcher ja - ömsom vin och lika många skvättar vatten, men som sagt inte läge att dra några växlar redan nu. Däremot brukar en tabell inte ljuga efter en 10 omgångar, och visst har vi sett prov på andra ex-allsvenskar som ramlat ihop men har man de uttalade ambitioner som styrelse, tränare och spelare utger sig för att ha så SKA man springa igenom den här skitserien. Något annat är inte acceptabelt om så motståndarna backar hem med 10 man. Det småländska liret ska tillbaka på kartan.

Och kom ihåg... Åsa-Nisse höll på Öster.

Inga kommentarer: