fredag 21 mars 2008

glad påsk


Jo men visst, det är bara att studera - lära in - och ta efter. Så här jobbar ett riktigt påskkärringproffs - daughter of a witch...

Regel #1. Tyck inte om godis å snask själv, utan ta med dig fint paketerade gåvor när du ska ut på ditt värv bland grannar. Det som blir över ger du till Papi.

Regel #2. Se till att vara artig och ha gärna med dig ett kort med en glad påskhälsning. Gärna egentillverkad om du ska överdriva - annars går Gallerix bra.

Regel #3. Ta med dig Mami som kan ropa oförskämdheter i de brevlådor där det inte öppnas...

Ok. det sista var ett skämt - men håll med om att hela businessen har changserat de sista 10 åren - vad fan är det med dagens lymlar? Bortskämda, giriga och äckligt krävande sveper de runt i grannskapet och med lite tur kan man tituleras med ett "Öh!" när man öppnar - för att sedan få ett självklart "Ge oss godis" i ansiktet. Va! Ja, men självklart din vidriga orch - här har du en marsipan-lavett och där får du en mag-punch - nöjd?!

På min tid hade vi alla fall vett att förstå att byteshandel kräver hårdvara - därför ägnade vi några timmar till att måla gula kycklingar på utskuren kartong. Och inget snack nu om att jag har blivit gammal - vanligt hyfs har alltid varit gångbart...

Inga kommentarer: