måndag 3 mars 2008

banging the dope



Höll ju på att glömma att berätta att vi slog ihop årets skärgårdspremiär med dop av DJ's nya kusse, Lübit. Söndag och Torö stod som ingrediens av denna invigningsrit till ett liv förenligt med guds ord och den svenska kyrkan.

Gudo, var lite vred rent väderleksmässigt denna dag, även om han lite fjolligt ibland flörtade med ett par solstänk. Fast mest skit var det som han slungade ner. Ester tog kommandot i kyrkan och visade att en kvarsittning i ämnet "uppförande i allsmäktig lokal" är att önska. Vi får ta upp det med Missionskyrkan vid nästa kvartssamtal - den här röjarfilosofin som man verkar tillämpa är inte riktigt förenlig med det gravallvar som vår statskyrka så kräva. Till och med Bompa rockade loss på Torö kyrkas biljardbordsgolv...



Fast Ester var inte värst - Karin och Lungan stod för det värsta övertrampet när man helt barrockt slängde in en avslutande strof av George "Jag gillar killar på allmäna klosetter" Michael i Bridge over troubled water. Prästen Peter blev nog lite tagen av detta utmanande tilltag och utlyste på stående fot allmän applåddag i kyrkan. Även om jag hörde hur han mumlade något om häxbränning på bål.

Maten var som vanligt klockich med inspiration från det Balkanska, Nordafrikanska- och det svenska pajköket. Man kan säga att det smakade mera - lägg därtill den sedvanliga finalen med ett mästerverk i tårtform från Chokladhuset i Nynäshamn.



En genuin och trevlig dag där galenpannorna Ester och Lova lekte sig trötta som bara barn kan. Bäva månde skärgårdsfaunan för den kommande sommaren - en ny generation mycket bestämda Jonsson-tjejer är redo att utforska allt spännande.

Inga kommentarer: