lördag 15 december 2007

Skuggan av en sanning



Linda Skugge får stå för veckans politiska vinkling och tillika sanning... skärp dig Svenne Banan!


Kom igen, vad är problemet?

"Regeringen gör allt rätt. Fler får jobb. Fler är friska. Fler blir rikare. Skolan är bättre. Ändå flyr väljarna i hundratusental. LINDA SKUGGE skriver i dag om alliansregeringens kris och ger sex handfasta råd till statsministern.

Försäkringskassans ordförande Inger Efraimsson avgår plötsligt efter 1,5 års alliansstyre. Hon säger att hon är ”missnöjd” med regeringens politik. För att det är färre sjukskrivna då, eller? För att fler jobbar? Moddarna har fått sina sämsta siffror någonsin. Allvarligt talat, vad är det som är fel? Sverige går bättre än någonsin, kanske det bästa ekonomiska klimatet under min livstid. Fler har jobb än under sossarna, fler och fler hamnar rätt, dvs kommer in i yrkeslivet. Det är när fler jobbar som vi får bättre välfärd, dvs det är när fler jobbar som vi får verklig rättvisa i det här landet.Det är färre sjuka, färre förtidspensionärer. Alliansen har tagit problemen i skolan på allvar och sossarna försöker nu kopiera det som Björklund pratat om i åratal. Snart slipper man kanske skämmas över den svenska skolan som är ett skämt internationellt sett. När vi nu får ordning på skolan så blir vår framtida välfärd räddad.

Skatterna sänks så att Svenne Banan verkligen märker av det. Snart har vanliga löntagare också råd att kakla om badrummet och inte bara vänstermedie-eliten som under sossestyret. Snart kan ännu fler åka till Thailand, fast då slutar så klart vänstereliten att åka dit för ”det blir ju för folkligt”. Vanliga människor ska vara glada för att vi har en regering som faktiskt genomför saker och inte bara gömmer undan problemen och hoppas att de försvinner bara man döper om dem till nåt annat eller helt enkelt struntar i att de finns. Det alliansen nu måste göra är att klä verkligheten i bilder nere på dagisnivå så att Svenne Banan förstår! Vänd på sossemedieelitens verklighetsbild.

Buhuhu vad synd det är om Conny som inte får åka skoter i Norrland för att han måste flytta till Stockholm för att ta ett jobb. Är det rättvist att kvinnor som flyttat från Norrland till underbetalda vårdjobb i Stockholm ska jobba ihjäl sig med världens högsta skatter för att Conny inte kan åka skoter på Stureplan? Är det solidariskt och rättvist? Har man hjärtat på fel ställe om man inte tycker det? Mona vill höja ersättningarna för dem som inte vill jobba. Är det rättvist att överläkaren kan ta en extra vecka på Marbella Golf Club ”för det är ju så bra för ryggen” medan undersköterskan får betala kalaset med höjda skatter? Är det bra, kan nån förklara det? För jag undrar verkligen. Sossarna fattar ju innerst inne att Alliansens politik är bra och nödvändig och de är tacksamma för att moddarna får kritiken. Det blir ju knappast nån återställare när sossarna vinner. Det värsta är tyvärr att gammelmoddarna inte fattar att hålla käft!Knip igen gnällhålet om du inte vill ha Mona som statsminister. Ni gillar inte att försvaret bantas? Nähä, och ni tror att vänstern kommer att öka anslaget? Nä, just det, vill ni ha kvar Alliansen så är det att knipa käft som gäller. Annars kommer Mona. Är det bättre?

Fredde, Maudan och co, snälla ta emot lite tips: Ta fajten med sosseeliten NU. Om sossarna inte vågar tala om vad de står för så ska ni tala om för folket vad sossarna vill göra: Bland annat höja skatten för vanligt folk så överläkare kan unna sig lite extra i vardagen under sjukskrivningen. Undersköterskan får stå för notan.Ett annat finfint råd är att dela ut alla dollar ni får in från försäljningen av de statliga bolagen. De ska INTE gå till nån avbetalning på en statsskuld som ingen fattar vad det är för nåt. Dela ut skiten till folket så får vi se hur röda de egentligen är. De som inte vill ha pengar för att det solidariska hjärtat bankar kan ju alltid begära undantag från slantarna. Sen gör ni det ännu enklare att fixa hushållsnära tjänster, problemet är att alla (främst vänstermediepersonligheter) har svart städhjälp och det är så mycket billigare än vitt. Det måste vara enklare att ansöka om avdraget. Ingen orkar med en miljon papper.

Ett mycket viktigt tips är att täppa till käften på alla läbbiga Danderyds- och Timbro-moderater som man får rysningar av bara man ser dem i media.Vanligt folk skiter i saker som ”frihandel” och ”libertarianism” och annan teoretisk bullshit. Fatta, ingen bryr sig! Det enda Svenne Banan bryr sig om är ”hur mycket stash får jag och när får jag det”. Vill de hjälpa Alliansen så kan de göra en stor insats genom att från och med nu hålla käft eller avgå! Ta fram alla småbarnsmammor, småföretagare och invandrare som sett igenom sossarnas bidragspsykos. Ge dessa framstående positioner inom Alliansen. Alla ni moddar som hatar Fredde och hans polare, snälla skriv hit till Sidan 4 och berätta vad det är som är så fel, när Sverige går bättre än nånsin. Jag undrar verkligen vad som är problemet.De bästa bidragen publiceras, lovar redaktörerna för denna sida."

Inga kommentarer: