söndag 9 december 2007

2:a advent



Vi skriver in den andra advent i kalendern och julen rycker allt närmre på gott och ont. Snön lyser med sin frånvaro, vilket iofs. inte stör undertecknad - men för hjärtebarnet hade det naturligtvis varit kul med lite vit bus-miljö. Eftersom Papis metrologiska indikationssystem endast går igång vid högtryck och termometrar över 20 grader så är följande påstående inte statistiskt konstaterat, men... visst har väl årets december so far varit odrägligt regnigt?

Gårdagen var hektisk - när Papi trollade på innebandyplanen bland jämlikar ute i Gärtuna bjöd DJ in Mami och mormor på en stämningsfull julmarknad hos Missionskyrkan. Jättefina hantverk blandades med julkör, tomtegrotta, glöggryta och bakverk. Enligt de utsända så var det rofyllt, gammeldags och traditionelt.

Väl hemma gavs inte mycket tid för rast. Ester fick en timme enligt mat- och sov-klockan och efter det så stod det dopp i grytan i Norsborg på agendan. En kvarleva från Papis farmor och farfars tid, som nu förtjänstfullt övertagits av äldsta syskonet Birgitta. (En syskonskara på sju där alla börjar med begynnelsebokstaven B). Trångt, varmt, folkligt och framförallt gudagott. Möjligtvis fanns det lite för mycket möjligheter att hitta småsaker för en 20-månaders upptäckare så Papi hade fullt upp med att agera eskort åt våran discjockey.

2:a advent ja, och således har A-K tänt det andra ljuset i sin skärgårdskreation som hon så fint uttrycker det. Själv sitter jag och väntar på att Konsum i Telgehuset ska öppna så att jag kan pila bort två kvarter och inhandla gudars ambrosia i form av Red Bull och lussekatter - en decemberfrukost för insanes... men jag bjuder på det.

Dagen i övrigt ligger lite öppen - A-K håller som bäst på och känner efter huruvida hennes inbillade skendräktighet är på riktigt eller om det bara är en magsjuka uppbyggd på stress. Känner hon sig någorlunda så ska nya kusinen Ludvig föräras med ett besök ute i Sundsvik. Själv rullar jag upp DJ till Bodastigen för lite pepparkaksbak med farmor. Antagligen kommer hon också hjärntvättas med en diger lista av kristna julmästerverk på CD:n, även om farmor har lovat att låta bli. Appropå hjärntvättning så har även Papis ambitioner att ge DJ en ateistisk uppväxt fått sig ännu en törn - men hon kommer undan med att det ser så gulligt ut när hon knäpper händerna innan vi äter. En frukt av dagis korta välsignelse av maten. Sjäv tar jag nog ett kombinerat löppass med platespotting som underhållande bisyssla... roligare än så blir det nog inte idag - går på jobbet kl. 01.30 i natt, man kan ju undra vad det är för idiot som lagt det schemat... ja just det... det var ju jag själv.

Inga kommentarer: