lördag 22 december 2007

det vänder nu!



En av årets viktigaste dagar är här... en dag som andas förhoppning och som kanske bara bräcks av lågoddsare såsom midsommar, kräftpremiär, semesterveckorna... ja ni fattar.

Klockan 06.08 i morse gav mörkrets makter upp - och bit för bit, dag för dag kommer vi att vinna mark, sakta men säkert. Vintersolståndet är äntligen här så hav förtröstan - jävligare än vad det är nu blir det inte. Det goda har åter segrat, så varför inte fira med ett eget praktstånd.

Nåväl fredagen övergick till lördag och hälsade välkommen med spänning i kubik. DJ firade in den annalkande julen med kaskadspyor x 2 i natt. Vi räddade upp den första situationen med nya täcken och kuddar, men när flickebarnet gick till återangrepp och även inkluderade mammas sida av vår säng så fick Hemtex-hemmet kapitulera. Lägg därtill att hon mot all vett och sans fick en energikick utan dess like och startade en SM-turnering i hela havet stormar fram till 02.30 så kan ni kanske börja ana dramat på Lovisinsgatan i natt.

Klockan halv elva kom farmor förbi och såg till att Papi kunde åka iväg för att trolla på innebandyplan. Det var en mangrann uppslutning med dubbel kvinnlig fägring, vilket totalt räknade in hela 17 personer som ville preppa kroppen en sista gång innan midvinterbloten tar vid i hem och stuga. Hur som helst var det himla kul - trots förlust med 5-11, men det är ett skönt gäng vi har blivit på lördagförmiddagarna. Bra för stämningen på jobbet också.

Ikväll skulle egentligen Clubba Clabbe Gudfar dykt förbi för lite julstämning med glögg och tilltugg samt paketutbyte - men vi har skjutit på det till mellandagarna, det är dumt att chansa - magsjuka är inte att leka med. Även om en liten asocial ådra i Papi ser vissa fördelar med att få ligga lite nerbäddad när julruschens vindar drar som hårdast runt stugknuten. Var ute en stund här i Centrum för en stund sedan och vi kan väl säga så här... det är inte direkt välsignad glädje som lyser i folks ögon.

Inga kommentarer: