söndag 9 september 2007

det bästa av två världar



Någonstans där vid mitten av 90-talet upplöstes, och spreds de vilsna SDF-barnen likt frö för vinden - sökandes efter en påtvingad samhällsnorm som gick ut på att likt en animalisk frigörelseprocess anpassa sig till vuxenvärlden...

Det gick väl sådär, och de flesta av oss står väl fortfarande och stampar otåligt och väntar på att det ska hända - men en egen löntagarfond, ett kravlöst jobb och fri sprit på en närliggande lokal lyser fortfarande med sin frånvaro. Och det värsta av allt... Balrog-jäveln sveper fortfarande omkring i Morias mörker.

Det slog mig dock nyligen att jag för några år sedan faktiskt läste en handbok, för att inte säga guide över hur vi ska ta oss ur vårt vilsna flackande. John 'O Farrell har svaret i sin bok:




"Michael Adams delar en lägenhet med tre andra män strax under trettio. Dagarna tillbringas med att slappa i sängen, lyssna på musik, spela dataspel - och ibland med något slags arbete. Och sedan, när han känner för det, tar han sig över Themsen och åker hem. Där väntar frun och barnen, intet ont anande. Michael har flytt från småbarnseländet. Han säger till sin fru att han måste arbeta hela natten eller resa norrut i jobbet. Och medan hon tappert klarar sig själv sitter han ett par kilometer bort i en hemlig lägenhet - sysselsatt med sådant som de flesta småbarnspappor bara kan drömma om. Han har det bästa av två världar. Men bara så länge hans dubbelspel håller..."

Kan han, så kan vi. Och nu har ett tillfälle som gick oss ur händerna för ett år sedan kommit tillbaka. Lokalen i mitt kvarter (se bild ovan) bör inom kort vara ledig igen efter att butiken med begagnat barn-crap slagit ihop för gott. In med soffa, tältsängar, dricka- och godiskylar, spelkonsoler, arcadspel, biljardbord, bardisk, canaldigital-box och framför allt Hemuljävulen. Jon P får bli portvakt, Grabski kan på nåder få spola gatan utanför med sin slang och Marcel Bos anställer vi oavlönat som buttler. Hyran är angenäm och bellar inte mer än två kryssningar per år. Jag ser bara fördelar - men ni får gärna upplysa mig om det motsatta.

Och ja. Esso-bandet följer med.

2 kommentarer:

g sa...

Jag är negativ. Det kommer bli underskott i godiskassan...

Förhudslös och Ryggradslös sa...

Åhh.. jag glömde nämna... Sutar-gänget, Carina & Kossan, Palle, Nyberg och Roland Magnusson är portade. Så därför borde godiskassan i alla fall gå plus minus noll. Dessutom så har ju Jon tydligen halva inne på hon som stod i kassan på Edberg & Andersson en gång i tiden.