söndag 30 september 2007

999


Målgång!! Champagne!! Raketer!!
Men det höll på att ta en ända med förskräckelse - mitt säkra kort, ziggisvagnen vid Boställsvägen i Ronna hade ju stått där orörlig och inbjudande de senaste fyra åren, men nu ville den annat.
Nu blåste det tydligen andra vindar, och istället för att fullgöra vår överenskommelse så skulle det istället utövas monumentära konstyttringar som hyllning till det kulturberikande miljonprogrammet. Av registreringsskylten syntes intet - antagligen sitter den som ett minnesmärke på någon vägg i det nya kommunhuset för att belysa Hasse Mattsson och Anders Lagos hobbyprojekt.




Papi fann sig dock i situationen och trollade fram reservplan B - en liten Nissan ett par parkeringar bort på Hyggesvägen. Glädjeyttringen var total, krigsdans med fristående handvolter värdigt ett OS-program i gymnastik. Dessvärre inföll ju denna stora dag på en söndag, så det stora firandet får vi ta nästa helg. Men imorgon måndag börjar en ny vardag - en ny jakt inleds och Papis intentioner är att halvera åtgångstiden med 50%, dvs. max 6 år. Dessutom ska det inte vara någon ynka RC-Cola som pris, istället pratar vi hårdvara - en platta Red Bull, varken mer eller mindre.

Jag ska skicka iväg ett SMS till Gringo med det glädjande beskedet att vi är igång igen - det måste ha varit två stycken frossframkallande abstinensveckor på senare tid när jag skulle jaga ifatt. Och alla ni som jag har lurat i fördärvet: Känn flåset! Drevet är släppt...

Inga kommentarer: