måndag 10 december 2012

musikhjälpen


Vi som inte är så fancy över den här nekromantiska årstiden letar av naturliga skäl ständigt efter en livboj att hålla oss flytande vid medan fimbulismen översköljer oss. De är inte många, men de få som finns är istället av hög kvalitet.

För femte året i rad i det som av någon anledning har blivit en angelägenhet för Malmö och Göteborg allena så kliver tre programledare in i en offentlig glasbur för att representera. Uppdraget är att under sex dygn endast förtära flytande föda samtidigt som man sänder kvalitativ radio med happenings, auktioner och livespelningar. Syftet är att samla in pengar till ett behjärtansvärt mål och du som radiolyssnare kan hjälpa till genom att önska låtar och således betala för dem.

I år recyklar man föregående års asketer i form av Timbuktu, Kodjo och Gina - vet inte riktigt varför... mer än att de gjorde ett übergrymt arbete förra året. Av de liveakter som hittills har outats så ser bla. Lorentz & Sakarias, El Perro del Mar och Fibes Oh Fibes mest intressanta ut.

Appropå radio... har ni sett att Morgonpasset börjar sändas i TV-format efter nyår? På vardagarna via SVTplay och på helgerna i SVT2. Kan funka.

Inga kommentarer: