söndag 24 juni 2012

midsommar 2012
Den här Papin är inte mycket för varken storhelger, högtidsdagar och födelsedagsfirande - men en gång om året lever han upp och njuter i fulla drag. Midsommar, som i hans sinnesvärld gärna får epiteras som nationaldag firas enligt konstens alla regler ute i den försommarprunknande skärgården. Så ock i år. Dock uteblev det sedvanliga premiärdoppet till följd av ett kylslaget och regnigt juni. Havstermometern kunde med lite god vilja pressa sig upp till 16 grader på grunt vatten - så vi fick nöja oss med lite bendopp och initiala arbetstag på stranden under söndagen.
Just det miserabla vädret under månaden som gått låg därför som ett orosmoment vilket föranledde flertalet besök på SMHI:s hemsida under veckan. Till slut ordnade det dock sig till det bättre och midsommarafton bjöd på sol och klar himmel om än lite blåst. Blomsterkransar knöts, delikatesser i mängder dukades upp, kyld etanolbaserad vara korkades upp, rökeri besöktes, tipspromenad spatserades och sällskapslekar triggade stämningen. Kort och gott en helt underbar dag tillsammans med Torö-ligan.
Om fredagen bjöd på sol så gav vädret igen lite under lördagen med ett molntäcke som låg som ett lock under hela dagen. Detta gjorde dock inget - istället gav det utrymme för lite långdistanslöpning och ett besök in till underbara Nynäshamn. Och se där, lagom till eftermiddagen och startskottet för grillning så lättade de olycksbådande molnen upp och det blev en skön kväll med rött i glasen och sotstänkta delikatesser.
Planenligt bjöd således söndagen på alldeles strålande sol och värme. Så är det jämnt - oavsett vilket väder du har haft under besöket i arkipelagen så vet du att hemresedagen alltid bjuder på lite bättre, lite varmare och lite soligare väder. Men det får man ta - och för en soltörstande Papi så var det mumma och försmak av den semester som nalkas att få ligga och steka på den saltstänkta bryggan. Nu gäller det bara att uppbåda intresse, inställning och profession för att ta sig igenom de två och en halv vecka som återstår. Bit ihop!
Inga kommentarer: