lördag 12 maj 2012

Saker som stör Jimmy (del 22)


Kära...nej, varför säger jag det när jag ändå inte menar det - vi börjar om... Asså fy fan Södertälje kommun, nu har en av era - sedan 28 år tillbaka - skattebetalare fått nog av eran flathet, underlåtenhet och uppenbara avsaknad av känsla för prioriteringar. Jag har den sista tiden frekventerat och inspekterat flertalet av de motionsspår som anges under fritid och rekreation på eder hemsida - och rekreation är precis vad jag behöver efter att nödtorftigt stapplat runt på totalt eroderade och igenvuxna stigar där man endast genom att uppbringa en magisk mängd  av god vilja kan skönja spår efter träflis eller sandmark som är en naturlig del av ett motionsspår. Istället har jag mötts av stenar, rötter, gropar, traktorspår, mtb-spår, motorcrosspår, you name it.

Droppen kom idag efter att jag hade släppt av mami och dotti på ett barnkalas ute i Vattubrinken och därefter styrt fronten mot Bastmora friluftsgård. Ett ställe jag inte besökt sedan det drevs av Södertälje IF och kunde visa upp en gemytlig miljö med efterhållna spår. Och jag vet vad ni kommer att säga nu...  att ni tvår era händer och menar på att stället är ute för uthyrning/försäljning - men det där är bara skitsnack för det monumentala förfall som jag upplevde under mina två varv på 10 km-slingan är inget som skedde den tionde mars när ni la ut det mest amatörmässiga prospekt jag någonsin sett på nätet. Istället uppvisar stället ett arv av total ignorans. Dessutom verkar det pågå något slags gerillakrig ute i skogarna mellan boende och motorburen ungdom för med jämn frekvens så låg fällda träd över spåret, alternativt uppgrävda fallgropar. Lägg därtill att spårmärkningen var så undermålig att det antagligen ragglar omkring håglösa skelett som aldrig hittade hem igen ute i skogarna. Och det där är ett genomgående tema på de flesta av era spår.

På något sätt är det märkligt hur kommuninvånarna i den här gudsförgätna hålan så totalt har resignerat och inte längre kräver den mest elementära nivån på underhåll. Istället låter man den socialdemokratiska experimentverkstaden få fortsätta med sitt vansinnesprojekt år ut och år in. Min fråga är således... är det för mycket begärt att få lite flis i spåren och ett par skyltar med jämn frekvens som anger vilket spår man är på och hur långt man sprungit - är det för mycket begärt att få farbara vägar som inte kräver jeep eller hjullastare - är det för mycket begärt att få lite parkbänkar och blomsterprakt utmed de obefintliga cykellederna. Ja listan kan göras lång men på något sätt har vi accepterat att vi bor i ett skithål där pengarna istället går till inhyrd intelligensreserv med faiblesse för pyrotekniska experiment. 

Läste nyligen att man utan att ens blinka slängde förslaget om ett naturgym - något som finns tex. i Nynäshamn och de flesta städer med lite självaktning - direkt i soporna. Tack för det! Och, nej - ni behöver inte berätta var pengarna gick istället. Det finns nog bara en punkt där vi har samma ståndpunkt och det rör det förakt som ni visar stadens medborgare... tro mig, det är ömsesidigt!

Inga kommentarer: