fredag 21 oktober 2011

tack ändå


Well, you know the story... Papi hatar sin skitbil. Det har gått så långt nu att jag allvarligt överväger att byta märke till nästa inköp. Och för er som inte knows the story så kör vi den korta versionen. Papi tvingades sälja sin älsklingsbil för att som varannanveckaspappa få till en drägligare månadskostnad. Idag, 18 månader senare, 637 mil körda och 17000:- i extrautgifter så rullade han för sjunde gången in på Peugeot Sätra (jo ni hörde rätt, sjunde gången). Och det är ingen underdrift att de antagligen börjar känna igen mig - förhoppningsvis känns det mer pinsamt för dem än för mig.

Och kanske var det just därför som det kostade gratis idag. Hade fått ett skorrande efterljud vid gaspådrag - typ som om något vibrerade, eller ett hål i avgasröret. Internetsökning gissade på lös värmeplåt men det visade sig att det var ett "onödigt" mellanstag till upphängningen utav avgasröret som lossnat lite. I soporna åkte det hur som helst, och Papi kunde rulla hemåt. Men vi ses väl snart igen.

Du nämnde något om att byta märke... hur tänker du då? Tja, vi kan väl ta det i fyra stadier:
  1. Omöjligt: Range Rover Sport
  2. Knappast: Volvo XC60
  3. Kanske: KIA Sportster, Audi A1, Skoda Yeti
  4. Troligt: Volvo C30, Seat Leon
Men det slutar väl med att man sitter med ett franskt chabrak igen. Men jag säger så här, det har inte varit något problem med de nya peggarna jag har haft - det var först när jag skulle vara så där satans smart som det började kosta. Tack ändå - jag hade så smått börjat avboka julen.

Inga kommentarer: