söndag 16 oktober 2011

Manifesto Archipelago




Andra helgen i oktober manifesterar skärgården och dess befolkning  livet och levernet året om med en eldfest som lyser upp den vackraste av platser på jorden. Och eftersom vi på Ören/Stenstrand för länge sedan lämnat apostlagärningarna och istället dyrkar martallsdyningarna och landhöjningens spår så valde vi att i år gå all in i denna ockultism. Och vilken helg det blev sedan! Ansvariga väderutgivare visade sig på sin bästa sida och lät en klarblå himmel med tillhörande sol omfamna oss trovärdiga.

För att även kunna fasa in våra avkommor i denna marina "kyrka" så valde vi att deras halloween skulle få gå av stapeln denna helg. Ytterligare en anledning till detta är att den sk. riktiga Halloweenhelgen så planerar Esters kusiner med mormor och morfar i spetsen att sprida den rätta läran på wannabe-västkusten och Rossö. Västkusten har sin charm, men aldrig att det slår Saltkråkeland.

Vill man drifta sig till en sammanfattning av dessa två dagar så gör man det enkelt men sant för sig genom att kalla det för en odyssé i god höstmat, fantastiska drycker och ett ädelt hantverke som omfattade bland annat tånglyftning vid strandkanten, upptagning av båt, tömning av brygghus och äppelplockning. Drycker sa jag... att denna helg var lite extra viktig för de närvarande kunde man konstatera genom att botanisera bland Amarone, Appassimento, Campolieti och en uppstickare från Portugal (Cigarra) som bevisade att man inte behöver vara dyr för att knäckelibräcka (höga betyg i både Svd och DI). Inte en BiB så långt ögat nådde... (vilket vi inte har något emot i vanliga fall - så högfärdiga är vi inte).

En helg att minnas och placera på minneshårddisken - som dessutom skänker insikt kring hur privilegierade vi är. Supertack till Mormor Lena och gammelmoster Harriet!

photo by JrB & UJ

Inga kommentarer: