torsdag 6 januari 2011

Saker som stör Jimmy (del 15)


Nytt år - nya spydigheter...

Er favoritsektion på bloggen är tillbaka och avhandlar små triviala i-landsproblem som stör Jimmy, och ni som har hängt med ett tag vet att det är en hel del. Låt gå för att han denna gång kanske inte är så arg - utan mer avmätt - och att spydigheterna snarare är att beakta som en hint, ett uppvaknande, en brasklapp... eller för att kort och gott säga: Ett tips till alla köpmän på Konsum, ICA och Willys.

Papis bakgrundsarbete för detta har fortlöpt under de två senaste åren och med det vill han ha sagt att han har på fötterna när han nu slungar detta påstående och anklagelse. För saken är den att vore ni lite intresserade så skulle ni kunna maximera era vinster än mer om ni bara analyserade den statistik som går att ta ut från era säljlistor kontra det som returneras.

Nåväl... Papi älskar Bärry Körsbär från Milko - och det är han sannerligen inte ensam om. För om en youghurt från Milko har en leveranscykel på 7-10 dagar så kan du ge dig fan på att körsbärslängan är slut i kyldisken redan efter 4 dagar. Och så här är det hela tiden, oavsett affär, oavsett vecka, oavsett tid på året. Resterande tid fram till nästa leverans så står de stackars övriga smakerna (smultron, blåbär och skogsbär) och väntar på att någon principlös sate ska förbarma sig över dem. Jag gör det inte... så skärp er nu och differentiera era ordrar!! Mer körsbär och mindre crap!

Jag vet att ni kommer att fatta det här till slut - för även om det tog nästan 6 år för er att förstå att det är vansinne att beställa hem lika mycket Red Bull som Red Bull Light så är ni inte totalt devalverade rent förståndsmässigt - jo, kanske han ute på Lindboms Livs förresten - det brukar räcka med att säga att det finns pengar att hämta här.

Inga kommentarer: