måndag 10 januari 2011

electric avenue


Hur är det det brukar heta...
Det är inte de stora inkomsterna utan de små utgifterna som gör en människa rik.

Och innan ni villaägare hostar er blodiga i edert förakt - så kan ni väl glädjas lite åt den lilla människans vardagskamp och numera medvetna leverne.. För den här mognadsaktionen som inleddes med en avtackning för lång och trogen tjänst utav Coca Colan var bara en i raden. Efter det har Papi även antagit en viss pensionärsapproach i sitt utövande. Hör bara, och häpna:
  • Överbliven mat, tillagad eller preprocessed, som läggs in i frysen används numera vid ett senare tillfälle - faktiskt.
  • Ytterdörren låses numera även med sjutillhållarlåset - faktiskt.
  • Och kanske det värsta senildraget av dem alla... Papi vrider ner temperaturen på elementen när han lämnar hemmet!! - faktiskt faktiskt.

Och vilken rekyl det blev direkt. Tidningarna har ju hotat med de värsta elpriserna sedan avregleringen vilket också besannats - och vad händer? Papis elräkning för december blev bara 39:- dyrare än novembers. Och hela 155:- billigare än föregående års december - å då var det minsann lika kallt så det förslog. Så vad säger man... en extra sushimiddag bara genom att vara lite smartare.

Sådär... nu kan ni villapatrask ösa på med era 2000-kronors-höjningar. Och han Johan Glans i Rosenlund kan säkert skriva ut något av sina statistikdiagram - helst i PowerPoint med både ljud och grafiksprites.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du jrp, du är otrolig men sann:)
Miljösnacket vi hade innan jul tog alldeles för hårt, jag ber om ursäkt:)
MVH Byblos

Förhudslös och Ryggradslös sa...

efter flera års miljöhudflängning från AK's mamma så är jag rätt luttrad. där pratar vi källsortering deluxe - och då hjälper det inte att jag yppar lite sanningar från släktens sopgubbar.