torsdag 16 april 2009

nytt år - ny jonne


Ett år går fort när man har kul - känns inte som det var allt för länge sedan som jag ramlade in på morgonkvisten efter väl förättat värv, och med konfetti och jubel samt bakelser från Tidemans (jepp you know it - stans suraste turkkärringar bor där) celebrerade en nybliven två-åring.

Då, likväl som i år står en cykel i centrum - kanske inte lika uppseendeväckande som Trekestern, som fortfarande väcker suktande blickar när DJ forsar fram mellan Dalparken och Badparken. Men ändock en modell större - och framför allt en välkommen familjemedlem till den tidigare så ståtliga Crescent-familjen på Lovisinsgatan.

Knytt 400 heter fartvidundret från Varberg - och jag misstänker att den just nu befinner sig i en godsvagn direkt från fabriken. Stockholmsbutikerna envisas ju med den blåa modellen - men se det går inte. Papi har ju som bekant en förkärlek för orange. Därför får vår hovleverantör Cykeltjänst även detta år skrida till verket och agera mellanhand.

Annars är alles lugnt - i morgon ska vi här nere i SoTo ta oss en kort promenad till Disponentkvarteren (FB-humor) för att om vädret tillåter det, ägna oss åt lite innergårdsgrillning med Esters vän Emmy och dennes übertrevliga föräldrar. Kan tänka mig att det blir något gott rött som slinker ner tillsammans med köttet. Dock med måtta, Papi fortsätter med sin övertidsturné på lördagen och intentionerna är som vanligt: 50% för att det är bra för plånboken och 50% för att jag känner ett ansvar jämtemot företaget. Ge och ta - Win-Win... ja ni vet.

Men, vi säger väl så så länge då...

3 kommentarer:

Roger sa...

Tjaba Vadå stockholmsbutikerna... har bara blå? din gamla bryggkompis har alla färger och även jonnar för tjejer. coolt att ge E en killhoj men du tänker kanske långsiktigt...

Cykelhandlarn på Hornsgatan 89
www.soderscykel.se

PS! Hälsa alla som lever kvar på bryggan

Jrb sa...

Jag borde ha konsulterat riktig fackhandel från start - det är bara att inse.

Jag tror dock att det snart stundar citybike till Mamin och då blir det Hornsgatan - världsapromise.

Jag hälsar till de andra nu i veckan! Hoppas det är bra med dig.

Roger sa...

Allt bra med mig - livet leker.
Stressigt men så jävla roligt att få göra mina kunder cykligare. Det är härligt att nu både älska sitt jobb + sin familj. Jag har inte haft en tråkig dag på jobbet sen premiären april 08 - det är helt enkelt s-k-i-t kul med 12 timmars pass. Det är högtryck både i butiken och verkstaden som just nu är fullsatt med tidsbokning tio dagar framåt...

Välkommen med in med din mami när det är dax för en ny jonne.

Jag fortsätter nu med kontorsarbete / bokföring...

Vi ses!