fredag 10 april 2009

En lång fredag
Denna fredag ska tydligen vara extra lång - talar man med dem som demolerar gravkistor, det vill säga Svenska kyrkan, så har det att göra med Diego Maradonas fuskmål i VM 1986. Sedan dess ska alla fotbollsutövande länder lida lite extra en dag om året.


Vi andra, som istället är djupt troende och nu anar slutet på en 40-dagars fasta fyller däremot dagen med sakrala aktiviteter. Därför krängde Papi på sig en alba från Nike under förmiddagen och trippade på tillbedjande ben ut i Ra's välsignade solsken. Trippandet tog honom sedan västerut till barndomskvarter och centrum för stadens religiösa fanatiker. Där hittar ni de riktiga asketerna med krökta ryggar och lammullskostymer i svart året om - oavsett om det står +30 eller - 15 på termometern.


Där kan man dessutom hitta två stycken marknadsplatser likt kommersens Mecka - detta gjorde eder löpande prèsbyter, vilket resulterade i ett inköp av sandpapper och ett roller-kit. Efter denna lustfyllda kroppsliga späkning gällde det således att hitta på något nytt, gärna på samma tema. Därför beslutade sig Papin för att utrustad med en kamera vandra sin egen Golgotha genom kända kvarter. Den vindpinade staden börjar så sakteliga vakna upp ur sitt vinterrus och kameralinsen var snabb att fånga upp miljöer och glimtar som kännetecknar familjen Apas vardag. (Denna vandring går att beskåda på Papis ansiktsbok)Eftermiddagen tillägnades de två hedningar som jag delar boende med, men det är också det enda - några gemensamma kyrkliga värderingar går ej att finna, och tro mig - jag har försökt. Koranen ersatte pixiböckerna under Ester två första levnadsår, men sedan var det stopp - Mami, skred till verket som en annan cromagnon-Ayla och iscensatte ett bokbål här ute på innergården. Därför tillbads den femte dödssynden efter konstens alla medel kring ett dignande matbord...eller ja, så stort var det kanske inte - men de orkade hur som helst inte att frossa upp allting, så jag hyser visst hopp om att få det här på rätt köl igen.


Mitt bidrag blev istället vinnarobjektet i äggmålartävlingen - ingen kan motstå Fantomen...

Inga kommentarer: