måndag 17 november 2008

veckans politik



Det måste snart inrättas veckokurser i att driva oppositionspolitik, för amatörismen börjar bli lite väl påtaglig. I Södertälje maler Ingela Nylund Watz vecka ut och vecka in om hur Alliansen monterar ned landstinget och sjukvården. Likt en Hieronymus Bosch målar hon upp nattsvarta tordönsprofetior utan någon som helst självinsikt. Södertäljeborna har dock inte glömt att det var samma Ingela som under förra mandatperioden drev en hätsk kampanj som bottnade i att stänga ner hela sjukhuset i staden.

Och på riksplan så bedriver hennes partikamrat Thomas Östros en gycklarbetonad hetsjakt på finansminister Anders Borg. Svenska folket har dock insett att vi för första gången på länge har en dollarminister med koll och skrattar i mjugg åt clownens försök.

"Borg har ingen plan", men rosen från öst han har minst en ny plan för varje vecka som går. Alla har det gemensamma draget att det måste löna sig bättre att inte arbeta. Fritidspartiet med mottot "VI ger dig ur andras plånböcker" har förvisso många anhängare, men få som inser ekonomiska samband.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad gäller finanskrisen har regeringen vidtagit åtgärder som har allmän konsensus plus en del av mycket tvivelaktigt värde, som Odells alltmer pinsamma bankgaranti. Anders Borg förhåller sig nu passiv, men jag håller med om att oppositionen är än mindre trovärdig. Rekommenderad läsning:

Ekonomianalys