söndag 16 november 2008

cirkeln sluts



70-talet var ett sällsynt spektakulärt årtionde inom musiken! Nu ville artisterna synas ordentligt! Det fullkomligt exploderade av glitter- och glamrock, hårdrock, skräckrock, disco, punkrock, mardrömspop och artister som KISS, ABBA, Sex Pistols, Donna Summer, Sweet, Alice Cooper och Slade...

Här är den ultimata boken om en av 70-talets största ungdomsföreteelser – pop-tidningen POSTER. Alla som var unga i Sverige då växte upp med tidningen. Det gick bara inte att komma undan fenomenet POSTER. Affischerna från tidningen satt överallt. I ungdomsrum, klassrum, uppehållsrum och fritidsgårdar. Man lät sig svepas in i en värld av glam och glitter, hårdrock och pop.

Hans Hatwig heter mannen bakom den framgångsrika tidningen: ”Jag tapetserade en hel generations väggar” som han uttrycker det idag. Hans utvecklade dessutom personliga relationer till flera av de stora artisterna och hjälpte många av dem att slå igenom i Sverige. Särskilt bra var relationen till Kiss som var med i stort sett varje nummer av tidningen. Hans Hatwig tog dessutom själv många av de sagolika färgbilderna i POSTER. Unika fotografier på några av 70-talets största stjärnor som ABBA, Björn Skifs, Ted Gärdestad, KISS, Sweet, Thin Lizzy, AC/DC, Sex Pistols med flera. Han blev också känd för att lyckas övertala artisterna att klä av sig framför kameran...

Nu samlas allt för första gången i denna härligt påkostade bok tillsammans med hela den fascinerande historien om hur Hans och hans unga gäng gjorde tidningen POSTER. Detta är Boken för dig som var ung på 70-talet! Rikligt illustrerad. Många opublicerade bilder. Förteckning av innehållet i samtliga tidningar. Värderingsguide för samlaren. Samtliga utgåvor avbildade. 256 sidor. Första upplagan med unik Superposter på Kiss och Agnetha.


Tur dock att detta utspelade sig under ens egen barndom - Ester skulle bara våga komma på tanken att tapetsera sina väggar - over daddys dead body.

1 kommentar:

Förhudslös och Ryggradslös sa...

men det vore allt lite smuck att nåla upp en affisch på Vargtass från Macahan i sovrummet - bara för att se AK's reaktion.