torsdag 13 november 2008

november-gloom



Kan inte riktigt bestämma mig om det är magiskt eller tragiskt att en kväll i november stå och pimpla rödvin samtidigt som man diskar...och samtidigt som man står och är lite ledsen över att en snart 3-årig DJ dissar alla mina atempts som kock.

Jag tyckte nog att jag hade lagt upp det hela rätt, metodiskt och pedagogiskt. Hämtning på dagis för en upptäckarpromenad på väg ner til centrum. Bajset som är svampar på ett träd var kvar - apans bananskal som försvann i augusti var borta även idag - sladden på stolpen, check, jodå den var också kvar - bajskorvarna som trollet bajsar från taket ner i stupröret var på plats - den gamla damen som sitter och väver vinkade vanan troget även denna eftermiddag - mantrat med bilmärken kopplat till människor hon känner gicks igenom med frenesi och pronansering.

Gröna gubben visade upp lekamen och uppenbarelse efter sedvanlig tryckning på stolpen - Luftballongen på Tom Tits var fortfarande ute och lekte, och här övade vi lite på hur vi ska säga åt Mami att vi minsann ska åka den i vår - spöket i tunneln satt troget fast i väggen och fick som vanligt en box från DJ - hysteriskt fnitter åt syrianfarbrorn i hatt och käpp som alltid sitter i fönstret till Södertäljes mest märkliga café, alternativt vuxendagis - dörren till kryp-innet som enligt skylten ska inhysa en låssmed fick utstå forceringsförsök - och avslutningsvis fick den roliga statyformationen på stortorget sig en klättertur.

Sedan fortsatte färden i Papis regi. Byteshandel och deal resulterade i att Ester lovade att sitta i vagnen under besöket på Åhléns för inhandling av CD-skiva, motprestation bestod i att gunghästarna utanför SEB-banken skulle prövas. Next stop Coop och här gällde det att vara taktisk...


"- Ester, hämtar du den lilla vagnen, så kan du få köra den och lägga ner varorna?"


Se där! Papi tänker slugt och bygger upp en delaktighet kring den annalkande matupplevelsen. Lägg därtill det traumatiska momentet för en vän av ordning när flickebarnet får hiva upp varorna på rullbandet. Det var inte riktigt läge att ta upp det här med streckkod vänd från kassörskan...

Väl hemma fortsatte den medvetna interaktionen med kulinarisk hjälpreda iförd förkläde, där vi tillsammans lekte fram en mustig köttfärssås i järngryta med spännande pastahjul. Och hela detta upplägg för att som vanligt mötas av ett:


"- Pappa, jag tycker inte om den här maten..."


Å så undrar A-K varför jag inte lagar mat utan hellre plockar hem en sushi från Badhusgatan. Nåväl, eftermiddagens positiva är att den enerverande huvudvärken har släppt. Back to work i morgon..

Inga kommentarer: