tisdag 12 augusti 2008

Duell i Silver Springs




Efter påtryckningar från de infångade och fängslade banditerna så kommer här nu den ocensurerade berättelsen om vad som egentligen hände i det laglösa och mörka Småland i slutet på juli.

Den lilla staden Silver Springs - långt bortom sans och redighet, ja kanske vett också, hade under en längre tid terroriserats av ett gäng banditer. Det var därför ett rop på hjälp, som även andades panik, nådde fram till de båda prisjägarna Ollie och Essä. Avsändare ingen mindre än sheriff Big Bengt.




Under en stekande sol som även de mest ärrade prärievargarna knäade för, så sammanstrålade de båda hjältarna med varsitt uppbåd - beslutsamma om att en gång för alla kväsa de lokala nidningsdåden. Man beslutade sig för att inledningsvis söka efter ledtrådar som kunde föra dem till uslingarnas näste - ett sökande som via tåg tog dem till det dekadenta frihandelsområdet New Mexico. Tågresan bjöd även den på spänning i form av ett välregisserat tågrån som tack vare våra revolvermän fick en lycklig upplösning.

New Mexico andades siesta och ölen och tequilan frodades tillsammans med nachos och argsinta getingar - allt till ackompanjemang av lokala dansyttringar, vilket fick även Essä att göra ett par inövade moves till hennes lite lätt uttjatade "- Aj can däns"






Efter utflykten till Gringoland så stod det snart klart att det hela lutade åt en avslutande duell på bygatan i Silver Springs. Ryktet om de två prisjägarnas närvaro hade skapat oro och rörelse bland banditerna och röksignalerna i horisonten från bundsförvanterna i Inkan-Ka-stammen berättade sanningsenligt om vad som förebådade.

Kombatanterna nådde med makalös precision det uttalade målet samtidigt, och mycket snart fylldes luften av stickande krutrök. Duellen var snabb, brutal och skoningslös och ganska snart kunde byborna jubla över att det förtryck som lurat över staden nu var allstädes bortblåst.







Det var två trötta men lyckliga hjältar som sedan lyftes upp på sheriffens axlar för en kortege till stadens tivoli där man förutom ett gratis åkband även förärades med inkvartering på det lokala hotellet samt en festbankett på Restaurang Diligensen. Big Bengt kunde åter igen andas ut.

Inga kommentarer: