lördag 21 juli 2012

Nr.2


Vecka ett på årets semester ute på ön närmar sig sitt slut och ett nytt kapitel öppnar sig med oskrivna blad. SMHI droppar ungefär likartade prognoser som tidigare och garderar sin okunskap med ett pliktskyldigt regnoväder. Dock uppdaterar man sig en aning genom att utlova lite torrare och varmare dagar. Men skam den som ger sig, här ute vid kustbandet är det trots allt ganska solsäkert och även om dagen börjar mulet så vet man att förr eller senare så spricker det upp varje dag.

SJÖBODARNA

Denna måndag har man kyckling som tema vid grillbuffén. Öppet 10-22 varje dag.

VISJAZZ

Torö kyrka bjuder in till en musikafton med sällsam visjazz. Klockan 19 öppnar man upp för en kväll att mätta den sakrala sommarhungern.

PUBAFTON

Är man däremot hungrigare eller törstigare på andra förlustelser så inbjuder öns svartklubb, tillika bygdegård till en pubafton för medlemar. På agendan står bland annat musiktävling och allsång. Intäkterna går oavkortat till bevarandet av detta eminenta hus.

NYÖPPNAT

Borta på Stenstrand har en av systrarna Wollert öppnat upp sin keramikatelje till sommarbutik. Väl värt ett besök att fynda på. Under morgondagen, dvs. söndag så finns hon representerad vid Juliarten i Bygdegården.

BROLIMPAN

Den gamla klassikern "brolimpan" verkar uppleva en renässans och har återuppstått till försäljning. Eder korrespondent ämnar undersöka frågan ytterligare. Av vad vi erfar så säljs den av ungdomar i precis anslutning till brofästet vid Tottnäs. Den stora frågan är... har den samma smak och konsistens som sin föregångare?

JUBILEUMSREGATTAN

Förvisso inte Torö - men under den stundande veckan så genomförs Jubileumsregattan inne i Nynäshamn till minne av OS-seglingarna från 1912. Program, tävlingar och aktiviteter avlöser varandra varje dag. Dessutom en hel del kringarrangemang. På fredag och lördag dessutom artistuppbåd i Svandamsparken. Redaktionen är speciellt intresserade av att bevittna både Aleks och Det Lilla Sällskapet som spelar på lördag med start 18.00. Utöver det spelar även Amanda Jensen, Movits! och Albin Gromer mfl.

VÄDERLEKSRAPPORTENInga kommentarer: