fredag 20 juli 2012

Grillkväll i lagunen


Privilegium... smaka på ordet... för det är precis vad jag känner just nu. Eller kanske privilegium i rakt nedstigande led för jag är så förbaskat lycklig över att Ester får möjligheten att uppleva dessa saltkråkesomrar med allt vad det innebär.

Ikväll återupprättades en gammal tradition på Ören/Stenstrand som legat i träda i 21 år - möjligtvis för att den sista och senaste kvällen slutade i en syndaflod som inte hade med inmundigandet av flytande föda att göra. Istället låter de som var med på den tiden det begav sig berätta att himlens portar öppnades på vid gavel. Ikväll däremot var gud god, och under en strålande sol bevittnade vi hur både Stockholm, Södertälje, Trosa, Lisö och Stora Vika omslöts av tunga regnmoln. Dock inte vi, de rättrogna förunnades en kväll i goda vänners lag där nya kontakter och vänskapsband knöts.

Över huvud taget så känns det som att livet på jordens vackraste plats just nu lever upp och det är en sprudlande aktivitet som mynnar ut i allt från intresseföreningar, sammankomster, marknader, vägföreningar, bygdegård, hembygdsförening mm... you name it. Själv följer jag bara strömmen och glider med på ett bananskal och bara njuter. Min dragning till havet är dokumenterad och det är i denna enviroment som jag mår som bäst.

En annan som mådde som bäst var Ester som på stört hittade två jämnåriga kamrater vilka höll igång hela kvällen. Den flickan har inga av Papis asociala gener, och tur är väl det. En fantastisk lyckad kväll med gott att äta och framför allt gott att dricka. Och det bästa av allt är att semestern bara har börjat. Appropå det så dyker det upp en ny edition av Toröbladet i morgon - tydligen så frontar svartklubben i bygdegården med en pubafton på onsdag kväll. Läs mer om det då.

Inga kommentarer: