söndag 15 juli 2012

Nr.1


Ja, ta mej sjuttsingen! 46 veckors väntan är äntligen över! Med buller och bång rullade en fullpackad fransos över Tottnäsbron, innehållandes två tredjedelar av familjen Apa - och Saltkråkesommar volym 10 är ett faktum. Undertecknad jubilar förärades denna första semesterdag med en alldeles ypperligt trevlig middag i brygghuset - även den premiärskrudad. Och det kändes nästan som om den gamla nattklubben på Örenpiren suckade av både lycka och förväntan över att sommarsäsongen nu är här. Sex veckors rekreation, friskvård och frossande i både mat och dryck står nu för dörren, och du är välkommen att följa med i form av denna nättabloid som förmedlar det senaste nytt. Nu kör vi!

MUSIKFESTIVAL

Bygdegården rivstartade semestersäsongen i rockens tecken i form av en musikfestival med allt från kvasirockaren Anders F Rönnblom till banden The Wives, Hyls och Drijo. Lägg därtill en öppen scen för lokala förmågor så har vi nog ett embryo till en varaktig tradition. Sjöbodarna vid Ankarudden var hur som helst fullbokad på lördagkvällen vilket torde tyda på publik uppslutning.

VISKVÄLL

Svärdsögården bjuder traditionsenligt på viskväll tisdagen 17/7 klockan 19.00. Fri entré. Här blandas det friskt ur visskatter från tex. Demert, Ferlin, Vreeswijk och Åkerström mfl. Dessa kvällar brukar även innehålla en liten musiktävling.

SJÖBODARNA

Sjöbodarna har öppet alla dagar i veckan 10.00-22.00. Från och med den 16/7 kör man igång med sina populära grillkvällar där det mesta i köttväg grillas till en smarrig buffé. Som vanligt kan man även hyra både cykel och kajaker om man vill utforska ön på ett lite somrigare sätt. I år satsar man även på att smörja den kulturella hungern i form av konst- och bildutställningar. Bland annat ställer Ulf Lill-pröjsaren Nilsson ut sina foton.

JULIARTEN

Juliarten infaller i år den 21-22 Juli. Man firar tydligen 6-årsjubileum i år (om det nu är något man firar). Är du intresserad av tex. akvareller, foto, oljemålning, keramik, smycken... you name it, så är bygdegården väl värd ett besök dessa dagar.

TORÖBUTIK

Den uppmärksamme noterar att lanthandeln har inrett en vägg med italienska delikatesser vilket underlättar för att tillfredställa panikpåkommen lyxhunger.

TOKFAN

Den lika uppmärksamme noterar även att stentämjaren på Ören är tillbaka och har inlett denna sommars vansinnesprojekt. Strandetaget som vuxit fram ska kläs med sten för att få en mer marin kostym. Titta gärna förbi och se hur en kontemplerande farbror tillbringar sin semester.

TRADITION SOM ÅTERUPPSTÅTT

På fredag återuppstår en uråldrig tradition, eller nåja - den härstammar tydligen från 90-talet - hur som helst kommer bosättningarna runt Stenstrand och Ören gå man ur huse och i vänskapliga former samkväma kring picnic och grill borta på badstranden i Örenviken. Vi hoppas på att vädergudarna är med på detta lovvärda initiativ. Nu fattas bara att pub-båten återuppstår vid Sågstens brygga.

VÄDERLEKSRAPPORTEN

Inga kommentarer: