söndag 29 juli 2012

Aleks

När större delen av den svenska befolkningen för 34:e sommaren i rad valde att trängas på Ullevi för att lyssna på Bruce Springsteen - måste säga att det där förhållandet börjar andas en viss osundhet - så valde en annan en lite smalare konsertupplevelse. Jag säger inte att den där snubben som fortfarande försöker framstå som en workingclass hero med ett världssamvete är dålig, men lite nyansering kanske man kan få be om... Det vilar som en sakral överenskommelse mellan media och de rättrogna att årets konsert alltid är den bästa någonsin - till och med innan den är genomförd. Och varje låt med ett tillverkningsdatum minst tjugo år tillbaka i tiden behandlas som ett nydanande mästerverk. Men skit i det, här ska inte jag sitta och gnälla...Istället tog vi oss in till våra drömmars stad - som har allt det inte Södertälje har, och saknar det som samma stad inte borde ha - för att frekventera jubileumsregattan som hålls till minne av OS-seglingarna 1912. Hela byn sprudlade av liv och den var en fantastisk gemytlig stämning. Speciellt hamnkvarteren där en stor del av alla happenings var förlagda.


Nu var det dock inte bara dessa seglingar som lockade, utan istället hade vi tänkt oss en heldag som skulle kunna pricka av aktiviteter i allas smakriktningar. Och med endast ett bakslag där en förövrigt exemplariskt uppträdande Ester fick ett psykbryt så blev det en dag över förväntan. Synd bara att Papis besök till Mopedum fick stryka på foten.


Och för det segertåget kan man ju bli så här glad - fast sanningen ligger nog närmare att den här ungen är galen. Med en överskottsenergi som gör en annan avundsjuk. Å andra sidan så kostar den energin i att hon har cashat in sveriges sårigaste och mest blåmärkta ben. Farsan sitter bara och väntar på en fototävling från Salvequick.


Kvällen avslutades med ett livegig med en av Papi Jams favoritartister - sveriges intressantaste soulröst, Aleks. Kanske inte så känd än utanför betongen, men gräsmattan framför hamnscenen fylldes på vartefter de sköna vibesen spred sig. Och en skön sommardag fick sin prick över i:et. 

Inga kommentarer: