lördag 10 mars 2012

Slapp med papp


Kärt barn har många namn, och som dedikerad korvälskare och tillika föredetta nasare hörsammade naturligtvis Papi ropet från mälarmetropolen Stallarholmen. Korv & Bröd-festival efter initiativ från Printz brödbageri och Köttbutiken Millert & Dahlén med ambitionen att locka minst fem utställare för de båda segmenten, kan det gå fel? Vad det gäller uppslutning av folk så måste de vara mer än nöjda - knappt en parkeringsplats fanns att tillgå i hela kommunen och vi hamnade till slut med en tjuvparkering i ett bostadområde. Knökfullt och folkligt, däremot tror jag inte riktigt att man nådde upp i 5 + 5, men helt klart en tradition väl värd att spinna vidare på. Ester och Papi kryssade världsvant mellan stånden och provsmakade friskt innan Mälarchark fick vårt förtroende att plocka ihop en kasse snarr.

Hade gärna sett ett större utbud avseende tillbehör såsom röror, senaper, syrligheter och lite aha-upplevelser. Nu blev den amerikabaserade chorizon i ångluftat tunnbröd och en jävligt hemlig gegga dagens behållning. Lite i skymundan hade de lokala scouterna tänt eldar och lät folk tälja sina egna grillredskap, nu såg vi detta precis när vi skulle gå - får bli nästa år istället. Det samlade betyget blir ändå en mycket stark rökluktande vedtrea med häng på en fyra. Och det bästa av allt... nu är det korvfestival i kylskåpet.

Inga kommentarer: