lördag 24 mars 2012

all day 'örr day!



Lördag och pappishelg, lika bra att ta tjuren vid hornet och aktivera oss så att hon sover när det drar ihop sig till den nya favoritserien på TV senare ikväll. Förmiddagen fick gestaltas i form av öppet hus uppe på Kulturskolan som sjöd av liv och rörelse. Barnkör och dansgruppen hade slagits ihop för en timmes mashup med trolltema inför föräldrar och vänner. Farmor hade dagen till ära slitit sig från sin fullspäckade pensionärsfilofax och var mäkta imponerad av både flickebarn och engagerade lärare.


Följde upp detta med lite teamwork i tvätthallen där vi hanterade varsin fettspruta och fick hatbilen  att framstå i ett något bättre lyster och dager. Därifrån till Weda Köpcentrum för inhandling av gobitar till kvällens utsvävningar. Ett något sargat kulinariskt självförtroende behövde sig en boost efter gårdagens prendre une tannée där Papi försökte sig på en mild thaigryta med lax och färsk pasta. Smakade väl sådär... tyckte även kreatören. Därför fick det bli ett säkert kort med honungs- och kanelglacerade kycklingfiléer med klyftpotatis och Esters magiska sås. Succé milt sagt.


Efter detta firade vi vårens ankomst med lite lättsamt innergårdshäng där den galet gröna sparkcykeln plockades fram och Ester fick rasa av sig i över en timme. Papi softade på en mur och njöt av att inte behöva frysa. Får lätt bli en vana. Hann även med ett spinningpass framför fotbollen så det här får nog betecknas som en väldigt komplett lördag. Hann dock aldrig förbi Systemet så det får bli en vit sådan, men jag överlever det och tur är väl det.

Inga kommentarer: