fredag 22 juli 2011

TORÖBLADET - nr.3


Sommaren tuffar på  i sakta mak ute vid kustbandet och juli bjuder på traditionellt väder i form av ömsom sol, ömsom regn - ömsom vin, ömsom vatten. Förhoppningsvis kan vi börja skönja en stabilisering i stratosfären vilket borde bjuda på ett mer ihärdigt högtryck. Grillsäsongen har tagit sina trevande första steg, men väntas accelerera i och med att trippel kvinnlig fägring inleder sina semestrar med start denna helg. Baby Ray for sure...

BADTEMPERATUR

Var i början av veckan nere och dippade på lite hurriga 18 grader - dock har trenden vänt åt rätt håll och eftermiddagsbadet idag rapporterade 21.5 grader. Fortsätt så.

BAGERI

I anslutning till vandrarhemmet på Landsort har ett bageri slagit upp portarna och serverar dagsfärskt bröd. För den sötsugne finns även bullar och lite konditorivaror.

TIBERIASMÄSSA

Årets tiberiasmässa, för den som söker syndernas förlåtelse i semesterdekadensen, går av stapeln på Stenstrand den 31:a juli klockan 18.00. Picnick-korg och rosévin som förtäring är subventionerat av Jesus Christ.

JULIARTEN

Sugen på lite konstnärlig plägring? Den gamla klassiska juliarten på Torö infaller i år den 23 & 24:e juli på Bygdegården. Lokala konstnärer och skulptriser från ön och närliggande socknar ställer ut sina verk för beskådande och försäljning.

BREVLÅDAN

Vid Stenstrand - den som ligger mellan de båda tennisbanorna - töms klockan 10.00 varje vardag. Kan vara bra att veta ifall man vill skicka busiga semesterhälsningar till nära och kära. Torö Butik tillhandahåller samma motiv på vykorten som de senaste 25 åren. Bilder på bla. vindsurfare som skulle få Zahara Skirunners att gråta nostalgiska tårar.

DRAGETS KANAL

Lätt bris, blå himmel och vänlig sol på himlen... varför inte en tur med M/S Flora. En  2-timmarstur i Nynäshamns skärgård där man bla. passerar Dragets Kanal. Biljetter köps vid turistbyrån eller på båten. Bellar loss på 125:- för vuxna och 50:- för barn.

Se, det var väl lite matnyttigt för oss som njuter marint sjöliv och arkipelagisk natur. Nästa nummer hittar ni på samma plats under vecka 30.

Inga kommentarer: